Schildertips gevraagd voor naad in buitenhoek en kleine randjes

Herbiek

  • #1
Wie kan mij wat tips geven voor de volgende uitdagingen:

Ik heb een hoogwerker gehuurd oa voor een kozijn op 9 meter hoogte waar ik normaal gesproken nooit meer bij kom dus wil dit schilderwerk goed doen zodat het weer lange tijd meegaat.

De bouwers hebben op de buitenhoek van twee kozijnen een multiplex plaat onder verstek gezaagd om daar mee een buitenhoek te maken. Hout werkt dus denk dat daarom deze twee platen nu niet meer aansluiten.
De schilders die niet zo lang na de aannemers kwamen hebben "geprobeerd" hier al een keer wat aan die naad te doen maar is is nog steeds een flinke naad te zien. En enorm prutswerk met wat ze er naast gekaaid hebben.(zit op 9 meter hoogte dus toch niet te controleren zullen ze wel gedacht hebben).

https://tweakers.net/i/7L_AOQR7PUbB3WXgNY-c8CW4aMA=/x800/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/dnBKaDpBJvaozmjguUTYEDXq.jpg?f=fotoalbum_large

Nou is het zo dat deze buitenhoek vlak onder een overstek zit van ongeveer 30 cm, dus alleen bij erg guur weer/slagregen zal hier water in komen denk ik.

Hebben jullie ideeën hoe ik dit het beste dicht kan maken? Plamuur of proberen er een flexibele overschilderbare kit in te werken/spuiten? Denk dat de naad iets van 1,5 a 2 mm breed is?

De andere vraag gaat over onderkant van kozijnen die vlak boven een betonnen vensterbank zit. Hoe kan ik die met goed fatsoen schilderen? Daar zit soms minder als een cm ruimte onder.
Iets vergelijkbaars met kopse kanten van boeiborden die vlak bij lood/dakleer/zink zit (ongeveer 2cm ruimte tussen). Als het hard regent op die materialen zal het ook weer tegen die kopse kant van dat hout aan spatten, maar een fatsoenlijke kwast krijg ik daar nooit tussen. Ook een "bokkepoot past niet en is veel te groot.

Ik hoor graag jullie tips en ideeën. (heb de hoogwerker nog een dag ;-)
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Zou je over deze hoek niet beter een hoeklijn kunnen plaatsen? Vanwege de overhang onder een afdak zit lijkt de kans dat daar weer vocht tussen komt minimaal. Eventueel slechts vastzetten op 1 van de 2 delen om zo werking mogenlijk te maken.
 

Herbiek

  • #4
@Walker gelukkig zit de rest van de boeiborden aan ons huis er wel zo uit als in jou linkje (met ruimte tussen de delen). Moet het helaas doen met wat ze nu gefabriceerd hebben.
 

Herbiek

  • #5
En op mijn vraag over de kopse kant van hout dat vlakbij ander materiaal zit ? Heb zitten denken aan oude tandenborstel?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu