Scheurtje in Textileen tuinstoel zitting

Harry07

 • #1
Helaas is er iets op onze tuinstoelzitting gevallen en dat heeft een scheurtje van ca. 3cm veroorzaakt.
Het materiaal is antracietgrijs Textileen.

Ik weet inmiddels dat de zitting in z'n geheel op door mij op te geven maten van de benodigde stof, plaatsen van de pezen etc. kan worden gemaakt. Maar het risico is mij te groot omdat bij elke afwijking de zitting of te strak uit komt en niet past of ietsje te ruim en de zitting is slap. :roll:

Ik zoek echter voorlopig een 'reparatie' manier om er voor te zorgen dat het scheurtje niet groter/langer wordt.

Weet iemand een methode daarvoor :?:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Harry07

  • #2
  Niemand :?:

  Een tip hoe het scheurtje te fixeren zodat het niet verder gaat is ook welkom.

   

  Bert pit

  • #3
  Ik denk niet dat dat op een nette manier te repareren is, door de aard van te materiaal. Als het netjes moet, zul je de gehele zitting moeten vervangen. Het materiaal is samengesteld uit polyester en nylon met een PVC coating.

  Er is wel een kit die flexibel is en op PVC hecht: sikaflex. Dat is ook weerbestendig en verkrijgbaar in grijs. Je zou kunnen proberen om vezels van hetzelfde materiaal aan de onderkant er op te lijmen met sikaflex. Je zou de vezels dan dwars op de scheur moeten lijmen zodat het niet verder scheurt. Maar het blijft een beetje "banden plakken" en het wordt niet mooi.
   

  Harry07

  • #4
  Dank voor de tip Bert. :cool:
  Nog even een vraagje, als ik zoek op Sikaflex zie ik een heleboel soorten. Kun je a.u.b. aangeven welke (nummer?) ik zou moeten aanschaffen?
  Ik ga ook eens bij 'de stort' langs om te zien of ze niet een afgedankte tuinstoel hebben met Textileen om als afdekmiddel te gebruiken zoals bij een band plakken..
   

  Bert pit

  • #5
  Dat kun je het best even bij de leverancier vragen. In de watersport wordt het veel gebruikt, als ik een tube nodig heb dan krijg ik altijd direct de goede.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Naald en draad? Kijk eens op youtube hoe zeilen worden gerepareerd.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1
  2
  8
  1

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu