Scheuren tussen voegen en een paar in bakstenen buitenmuur

Taas

 • #1
Goedemorgen. Ik heb een huis gekocht in Haarlem uit 1910. In het bovenste gedeelte van de buitenmuur van de aanbouw (waar de keuken zit) zitten een paar scheuren tussen de bakstenen en in sommige gevallen zijn de bakstenen zelf ook gescheurd (2-3 stuks). Nu kwam ik er vanmorgen achter dat op de plek van de scheuren in de buitenmuur ook een scheur in de binnenmuur is ontstaan (max 3 mm ruimte). De aanbouw heeft dubbele muren (binnen en buitenmuur heet dat??) met ruimte ertussen.

Het huis staat op een vochtige grond, maar is gefundeerd op staal. Binnen in huis heb ik een muurtje in de hoek dat erg vochtig is. Wat ik daar ook probeer, het vocht blijft terugkomen (doorslaand vocht). Ook aan de voorkant van mijn huis (enkele muur) heb ik onderaan de muur last van vocht. Ik heb thermochips in de kruipruimte gestort en dat lijkt op zich goed te werken. Optrekkend vocht blijft echter een probleem.

Heel wat tekst, maar hopelijk heeft u advies voor 1. de scheuren in de buitenmuur en 2. vochtbehandeling.

Dank en groeten,
Taas
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Is de aanbouw even oud als het huis zelf?
   

  Taas

  • #3
  Nee, aanbouw is nieuwer.... En niet gefundeerd volgens mij :?

  groeten,
  Taas
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu