Scheuren in de wand na aanrijding

Joost.niederer

 • #1
Enkele maanden geleden is er door de gladheid een auto tegen onze voorgevel aan gereden. Hierdoor is de muur ontzet en aan de binnenzijde veel grote scheuren in het stucwerk.

De schade-expert zegt dat aan de buitenzijde niets beschadigd is. De binnenzijde is vorige week helemaal opnieuw gestuct en geschilderd. De stucadoor heeft over de naden stucgaas gedaan. Het zag er heel netjes uit.

De muur waarvan wij zeggen dat hij aan de buitenzijde ontzet is, geeft aan de binnenzijde nu al haarscheuren. Dat kan eigenlijk niet volgens mij gezien het gebruik van stucgaas. Die naad zit wel ter hoogte van een dillatatievoeg, maar de woning is al oud genoeg om niet noemenswaardig meer te werken.

Heeft iemand enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn? Heeft dit toch te maken met de ontzette buitenmuur?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Vraag een bouwkundige dit ter plaatste te bekijken, dit is vanaf een beeldscherm niet te zien, vraag hem als daar aanleiding toe is een rapport te maken en bel de verzekering weer op.
   

  Chathanky

  • #3
  Speel dit gewoon via de verzekeringsexpert/partij die aansprakelijk is. Het is zeker niet gewoon dat stucwerk zo snel weer scheurt. (kan aan het afgeleverde werk zitten of aan de aard van de schade)
  Ligt het aan het afgeleverde werk dan is het nog steeds een zaak van de tegenpartij als die dereperatie heeft laten uitvoeren. Heb je zelf opdracht gegeven na schade uitkering om het telaten herstellen is de aannemer die het gerepareerd heeft de aangesproken persoon. (en zeker geen klusforum)
  Als de gevel aan de buitenzijde ontzet is moet dit zeker zichtbaar zijn en als je het niet eens bent met de schade expert moet je daar zeker in beroep gaan.

  Dit soort dingen moet je juridisch benaderen en zelf niet handelen in het verhelpen daarvan. Doe je dat wel dan verspeel je alle rechten om dit alsnog te claimen.

  De tegenpartij hoort je schadeloos te stellen en dat is zo te lezen nog niet geheel gelukt.

  De tegenpartij moet de kans hebben om je schadeloos te stellen en als je zelf een bouwkundige in de arm neemt zijn de gemaakte kosten voor je zelf. Mocht het zo zijn dat de tegenpartij niet bereidwillig meer is is het tijd voor een jurist van je eigen verzekering of als je die niet hebt voor eigen kosten.
   

  MvanV

  • #4
  Het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat het cement ineens weer vast gaat zitten als het een stuk bewogen is. Wellicht zijn de ontstane scheuren buiten niet zichtbaar en niet erg, maar dat zou je wel moeten nagaan. Een paar jaar vorst er over en de scheuren zijn stuik groter
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu