Scheuren betonnen dakrand

Dakrandje

  • #1
In mijn huis (een jaren '10 woning) zitten een aantal scheuren bij de dakrand. Eén grote scheur en een aantal kleinere haarscheurtjes (zie foto's).

We hebben er een dakdekker naar laten kijken en die had voorgesteld om er een houten lat op te leggen en daaromheen een laagje zink te doen. De prijs is ruim €2500, voor 1 dag werk met twee man (zonder steiger).

Ik vraag me af of er misschien betere of goedkopere oplossingen zijn die ik eventueel zelf kan uitvoeren.

IMG_20210428_211430.jpg IMG_20210428_211424.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De meeste aannemers zouden dit gewoon afkitten.

Heb je lekkage?
 

Dakrandje

  • #3
Nee, we hebben geen lekkage. Er is uit het bouwkundig rapport wel gebleken dat er veel vocht in de muren zit aan die kant van het huis (maar dat kan er ook mee te maken hebben dat de gevel geimpregneerd moet worden).

Wat voor kit zou daarvoor geschikt zijn? Gewoon siliconenkit? Moet het beton verder nog behandeld worden om vocht af te stoten?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Kijk in die vochtige muur of je strepen kan zien op de plekken waar die naden en scheuren in de betonafdekker zitten. Als dit niet op de muur zichtbaar is, heb je geen lekkage en heeft de vochtige muur waarschijnlijk niets met de afdekker te maken.

Ik ben geen expert op het gebied van kitten. Ik denk inderdaad dat een siliconekit hier de juiste is. Als iemand anders meeleest die dit beter weet hoor ik het graag.

Ik zou het beton niet behandelen. Dat doet hier meer kwaad dan goed (omdat je het eerst moet schoonmaken en daardoor beschadigt het oppervlak). Dat zou ik alleen doen als er lekkage is, en dan is een andere afdekker logischer dan het beton te behandelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu