Scheur op overgang muur / gipswand

Bert pit

  • #1
Sinds gisteren zit er een enorme scheur in mijn keuken. We hebben twee jaar geleden de keuken laten verbouwen door een aannemer. Op zich prima werk geleverd.Echter op de overgang van de bestaande spouwmuur naar gips zit een scheur van onder naar boven. Hoe werkt ik deze definitief weg, onzichtbaar en zonder dat deze bij de volgende vorstperiode weer terugkomt?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Momenteel is de relatieve luchtvochtigheid extreem laag door de droge koude lucht. Ik meet hier in huis <35%. Daarmee daalt ook het vochtpercentage in veel materialen zoals hout, steen en gips en ontstaan er krimpscheuren.

Garantie dat deze wegblijven heb je niet, maar je zou kunnen proberen om de voeg wat dieper (in V-vorm)open te halen, er een wapeningsband in te leggen en te vullen met een flexibel blijvend vulmiddel. Heb hier in huis hetzelfde probleem met een dilatatievoeg in kalkzandsteen. Ik wacht eerst wel tot hij enigszins wegtrekt.
 

Bert pit

  • #3
Ik zat te denken aan glasvlies of vezel, maar ik heb daar geen ervaring mee.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dat kan prima, de scheur zal onder het glasvlies wel blijven, maar is niet meer zichtbaar.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Zijn het glasvlies en de verf die erop komt flexibel genoeg?
 

Bert pit

  • #6
Ik heb het nu voorlopig even "dichtgerommeld" met flexibele kit daarna een eerste laag latex (doekje erover klaar) opgebracht.

Ik zie nog enig kleurverschil dus nog een laagje erover. Blijft dit zitten en scheurt het niet, dan bespaar ik me een hoop werk.

Komt het terug dan gaat er een glasvezel behang over.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu