Scheur in muur tussen mij en de buren

Annoes

 • #1
Hoihoi,

Ik zit met het volgende. Door toedoen van onze buren met hun verbouwings-werkzaamheden is er een scheur ontstaan in de tussenmuur. Een scheur loopt horizontaal over de naad van de muur en het plafond en ook over mijn schoorsteen heen. Tevens zit er ongeveer 50 cm naast mijn schoorsteen ook een verticale scheur van een meter.

Hoe kan ik dit in hemelsnaam oplossing.. :?

Kunnen jullie mij een advies geven. De scheuren zijn niet breder dan een halve centimeter. En volgens een expert op schoorsteen gebied is de schoorsteen van binnen niet beschadigd alleen van buiten die scheur dus.

gr annoes
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beste Annoes,

  Voor je wat dan ook doet, moet je beginnen met je buren aansprakelijk te stellen voor de veroorzaakte schade.

  Daat betekent niet, dat je meteen ruzie moet maken met ze, maar dat je ze formeel aansprakelijk stelt voor alle schade die nu zichtbaar is en nog zichtbaar wordt. Dus zeg ze even van te voren dat zoiets eraan staat te komen.

  Dan kan hun aansprakelijkheidsverzekering ingeschakeld worden, en een expert de veroorzaakte schade beoordelen. Grote kans dat de veroorzaakte schade dan door een vakman opgelost kan worden, en betaald wordt door de verzekeringsmaatschappij! En dat is een volkomen terechte schadeclaim!

  Want het zou natuurlijk onzin zijn, dat je buren door een verbouwing schade in jouw huis veroorzaken, en dat je het vervolgens zelf kunt gaan repareren...

  Ik vind trouwens een scheur van een halve centimeter best wel breed. daar zal dus echt wel een deskundige naar moeten kijken, want waardoor is de scheur ontstaan? Alleen door trillingen? Door verzakking?

  Nu eventjes dichtsmeren betekent wellicht naderhand de grootste ellende. Haal er een vakman bij!
   

  Annoes

  • #3
  Thanks voor je reactie, ik zal meteen even het een en ander regelen
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu