Scheidingswanden - voor of nadelen twee opties

Hallo,

wij willen een grote ruimte van scheidingswanden voorzien zodat we makkelijker individuele ruimten kunnen verwarmen. We willen dit graag met milieuvriendelijke materialen doen, in ons geval Gutex houtwolvezelisolatie die in wat zachtere en hardere platen beschikbaar is. We willen met SLS balken van 4x9 cm een frame uit houten balken maken, 60 cm h.o.h., en dan was ons eerste idee om deze te vullen met de Gutex isolatie en aan weerszijden aftimmeren met constructieplaat. Daar weer wandverwarming en leemstuc over, aan weerszijden.

De dikte van de wand wordt dan 9 cm, en dat wordt het een vrij dikke laag isolatie van ook 9 cm, voor een scheidingswand. Een andere optie die we overwegen, maar waarvan we niet weten of dit handig is, is een holle wand van 9 cm en deze ook aftimmeren aan weerszijden met contructieplaat (OSB-achtig), en dan daar op Gutex plaat a 2 cm dik die makkelijk af te stuccen is. Dan heb je aan beide buitenzijden leem met wandverwarming, daarna 2 cm Gutex isolatie, dan contructieplaat, dan 9 cm SLS balk met lucht 'spouw', van buiten naar binnen gezien. Ik hoop dat mijn omschrijving zo duidelijk genoeg is. Kunnen jullie misschien zeggen of de optie met of zonder isolatie in de 9 cm wand nog voor of nadelen heeft t.o.v. de andere optie? Mag een scheidingswand hol zijn en heeft dit nog nadelen?
 
Er is geen warmteverlies naar naast gelegen verwarmde ruimten. Het warmteverlies vindt plaats aan de buitenschil van een huis.
Een mooie oplossing voor verwarmen is met plafondverwarming.
Dat kan met voorgevormde leemplaten waar de slangen, diameter 10mm, ingedrukt kunnen worden.
Vloer-, wand- en plafondverwarming geven hun warmte af middels straling, infraroodlicht.
Het voordeel van stralingswarmte is dat het de lucht niet kan verwarmen.
Maak voor de verwarming de groepen niet groter dan ca 45mtr..
De stromingssnelheid in de slangen moet ca 6m/sec zijn. Bij deze stromingssnelheid ontstaat voldoende turbulentie in de slangen voor een efficiente warmteafgifte.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu