Saus die breekt op kitnaad

Gray Bear

  • #1
Momenteel is bij mij de schilder druk bezig. Hij plakt glasvezelbehang en kit dan alle randen af met acrylaat kit(overschilderbaar).
Daarna wordt alles op kleur gesausd. Als de muurverf droog is dan zijn de ktranden niet zo mooi meer. De muurverf krimpt waarschijnlijk tijdens het drogen en de kit niet, want je ziet die krimpscheurtjes in de kit.
Kan dit aan de kit liggen of is het toch de acrylmuurverf die dat doet.
Alvast heel ergt bedankt voor een reaktie.
 

-stuffie-

  • #2

BeeTeeWee

  • #3
Ik heb zelf wel gemerkt dat je de kitrand zo dun mogelijk moet houden. Een dikke rups heeft dit probleem veel eerder dan een dun streepje. Daarnaast heb ik gemerkt dat, hoewel er soms "overschilderbaar na 15 (of 30) minuten" op de koker staat, het verstandiger is om de kit eerst wat langer te laten drogen/harden. Als ik iets schilder dat al 2 weken daarvoor is afgekit, wordt het resultaat vaak fraaier en duurzamer. Maar ja, daar heeft een professionele schilder natuurlijk geen tijd voor...
 

renehi

  • #4
Je kunt middelen toedienen aan je latex om dit meer flexibel te maken. De schilder zal dit waarschijnlijk ook wel hebben.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Praktijk: De nog natte kitrand wordt met de muurverf al bestreken voordat de kit de kans krijt aan te drogen. Hier moet u wat handigheid in krijgen: de kunst is de kit al te kleuren en te "vermengen" met het water wat in de acrylaatkit zit en daarbij de kit niet uit de kier / naad te strijken.

Probeert u maar eens een paar proefstukjes. Deze methode werkt vooral goed op kitranden in liggende delen.

Flexibele muurverf bevat speciale toeslagstoffen die de muurverf elastischer maken. Derhalve een stuk duurder dan de niet flexibele varianten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu