Sanitair nog te redden?

Larissa

  • #1
Hoi,

Even wat vragen over schoonmaken van een verwaarloosde badkamer....:

- In de wasbak heeft een tijd een kraan gedruppeld. Op die plek is het glazuur van de wasbak erg aangetast, zodat er een ruwe plek is ontstaan.... Met schuurmiddel is de plek vooralsnog niet verdwenen. Waarschijnlijk gewoon ingevreten?

-Helemaal achterin de toiletpot zitten donkerbruine plekken aangekoekt(waarschijnlijk door te weinig schoonhouden). Wederom krijg ik dit met schuurmiddelen en chloor inweken niet schoon. Afkrabben met een scherp voorwerp gaat wel, maar dan beschadigt de pot heel erg....

- Als laatste.....is er nog een wondermiddel voor de voegen in de douche schoon te krijgen. Er zitten zwarte spikkels her en der op....

Ik hoop dat iemand me kan vertellen of het sanitair nog te redden valt qua schoonmaken...( foto´s kan ik eventueel wel maken voor de duidelijkheid)

groetjes,

Larissa
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien op de plek in de wasbak het glazuur weg is, en daardoor de ruwe plek ontstaan, zul je er denk ik niets aan kunnen doen. Een andere wasbak plaatsen is dan de enige oplossing.

De aangekoekte plak achterin het toilet zou je kunnen proberen te verwijderen met een sterk antikalk middel. Misschien is het een combinatie van kalk en vuil. Merken geven we hier niet dus daarvoor even informeren bij een drogist.

De zwarte spikkels zijn vermoedelijk schimmel. Die kun je weghalen met een speciale schimmelverwijderaar, te koop bij bouwmarkten en sommige drogisterijen.
Bleekwater gaat ook, maar is (nog) slechter bij inademing dan de speciale schimmelverwijdereraar.

Let op dat je bij het proberen van verschillende middelen de diverse soorten niet met elkaar in contact laat komen. Niet mengen, en tussen gebruik van het ene en andere middel eerst spoelen met water. Door combinaties van bijv. chloorhoudende en zure middelen kunnen zeer giftige gassen ontstaan, dodelijke afloop niet uitgesloten!

Tijdens alle werkzaamheden zeer goed ventileren en de nodige huid- en oogbescherming dragen!
 

Larissa

  • #3
Oke hartstikke bedankt voor je advies Kees! :P

groetjes, Larissa
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer u toch bezig bent kijk dan de ventilatiemogelijkheden ook eens na, zwarte spikkels duidt op vochtoverlast.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Beste Larissa

Bericht verwijderd, reclame wordt op dit forum niet gewaardeerd.
Had u ook kunnen lezen in de forumregels overigens.

Moderator
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Grote kans dat de ruwe plek in de wastafel ook kalk is. Hier zou ik ook eerst eens een sterk antikalkmiddel proberen. Is altijd goedkoper dan een nieuwe wastafel plaatsen.
 

Ralph

  • #7
Je kan ook een flinke shot zoutzuur in je wc pot gooien, dat werkt zeker. Hierbij dien je wel erg voorzichtig te zijn voor handen en ogen want het is een bijtend zuur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Niet doen, zoutzuur is een te agressief middel om hiervoor te gebruiken, bovendien is zoutzuur geen middel dat je in huis (of schuur) moet willen hebben.
 

Mouse

  • #9
Heb je al eens een stoom reiniger geprobeerd ?
daar krijg je ook een hoop troep mee weg (zeker die zwarte spikkels) en je kan ze vaak voor niet teveel geld huren.
 

Chemie

  • #10
Stuur me even een PB hier mag geen reclame of doorverwijzing gemaakt worden. Ik kan wel wel op weg helpen naar een perfect (e) producten die direct afrekenen met die zwarte aanslag onder in de WC.
 

Black Knight

  • #11
Die aanslag in de gootsteen is waarschijnlijk kalk (eventueel vermengd met roest uit de leidingen)

Gebruiken hier zelf al jarenlang zoutzuur voor dit type aanslag in toiletpot/wasbak. Dit wordt maandelijks ofzo toegepast. Hebben hier al een toiletpot en een gootsteen (die overigens heel wat miserie te verwerken krijgt)van 30+ jaar oud, waar nog geen schade aan is, dus dat zal wel meevallen :-)

Natuurlijk is dat standaard al geen puur spul, en verdunnen het hier zelf nog eens. Verder ook geen uren laten staan, gewoon wat laten inwerken en dan aanslag losschuren en weg laten lopen.

Bij gebruik wel venster open en handschoenen aan!

Schimmel is vrij goed netjes uit de voegen te krijgen met een product in paarse bussen waar regelmatig reclame van is op TV :P
 

D.H. Zelf

  • #12
Ik zag dat er ook sinds kort bruis tabletten voor in de pot te koop zijn, maar ik heb er nog geen ervaring meer. Weet iemand van jullie of die dingen werken?
 

Kvido

  • #13
Bruistabletten?
Ik werd bijna gek van die reclame waarin toiletpot zelf naar de winkel gaat om van die zakjes te kopen met zo'n vogel daarop.
Nou, die heb ik dus gekocht in toiletpot gedaan, bijna halve dag liet staan maar ben niet echt kapot van het resultaat.
 

Mouse

  • #14
Hehehe Kvido heeft gelijk, in het kader van gemak dient de mens heb ik onmiddellijk de probeer-set die werd aangeboden meegenomen.

Wij hebben het ding een hele nacht laten inwerken maar het resultaat is inderdaad niet echt fantastisch...
Volgens mij ontbreekt de schrobber (m/v), die wordt er niet bijgeleverd :mrgreen:


Larissa heeft al een hele tijd niet gereageerd, het heeft weing zin hier een soort duscussie te voeren over hetgeen zij het beste kan gebruiken, slotje dus, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
Gerelateerde onderwerpen
Schoonmaken sanitair en chroom

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu