RVS plaat in gevel?

Maardein

  • #1
Hi,

Al veel gelezen hier, maar nu een vraag waar ik geen eerder antwoord op kon vinden. Ik ben bezig met een aanbouw thuis. Het casco staat, en ik ben nu bezig met de afwerking. Nu wilde ik een doorvoer maken voor elektra en data door de oude achtergevel. Deze gevel bestaat uit twee grote kozijnen, met daartussen rabatdelen. Achter deze rabatdelen bleek een (volgens mij) cementplaat te zitten. Hier weer achter een laag isolatie. Vervolgens dacht ik binnen te zijn, maar nu blijkt hier een RVS plaat van een paar mm te zitten. Zie foto's. Kan iemand mij vertellen waarom dit hier zit? Wat is het doel hiervan? De pui is, voor zover ik heb kunnen achterhalen, in 2004 aangepast omdat wij dichtbij Schiphol wonen. Toen is er o.a. extra dik geluidswerend glas geplaatst. Kan het hiermee te maken hebben?

Ik zou dit graag willen weten omdat ik van plan was om over de gehele lengte het open te maken. Dan moet ik dus over de hele lengte een strook van dit rvs afzagen. Ik wil weten of dit kwaad kan, of dat ik het beter bij een kleine doorgang kan laten, alleen wat echt noodzakelijk is.



 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De buren in de straat kunnen je meer vertellen hoop ik voor je.
Mij lijkt RVS is dampdicht, is juist, of het een materiaal is wat geluid minder goed transporteert dan andere plaatmaterialen, geen idee.
Mijn gevoel zegt voorzichtig zijn.
 

Maardein

  • #3
Helaas zijn de buren die er toen woonden allemaal vrij oud, en weten ze over het algemeen weinig over de technische zaken, ik heb al eerder geprobeerd dit soort zaken bij hun na te vragen. Ik zal het desondanks even proberen als ik ze spreek, maar mocht iemand in de tussentijd een suggestie hebben dan hoor ik het graag.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De aannemer die de werkzaamheden heeft aangenomen en uitgevoerd.

Ik denk ze hebben niet voor niets voor RVS gekozen. In een constructie voor geluid is het, zo ver ik het weet, belangrijk materialen met verschillend gedrag te hebben. Ja hoe noem je dat, iets met trillingen en het doorlaten. RVS zal in iedergeval stijver zijn dan een PE folie. RVS en zoals jij het noemd een plaat van cement zijn in iedergeval behoorlijk verschillend.
Zelf zou ik aan die kant van de woning als dat haalbaar is een andere oplossing zoeken en geen openingen maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu