RVS of gegalvaniseerd?

Unicorne

  • #1
Ik ben op zoek naar een nieuwe wasdroger. Nu kun je kiezen tussen een rvs of gegalvaniseerde trommel. Wat is eigenlijk het verschil?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gegalvaniseerd is ijzer/staal met een laagje zink / nikkel of ander roestwerend metaal eroverheen. Dat laagje is erop aangebracht d.m.v. een galvano-elektrisch proces, in een bad met twee elektroden.

Op zich een uitstekende bescherming tegen corrosie, en veel toegepast bij de meest uiteenlopende toepassingen, bijv. schroeven, verwarmingspijpen, maar ook grotere voorwerpen.

Wanneer echter zo'n (superdunne) laag door welke oorzaak dan ook beschadigt, zal het ijzer eronder toch weer gaan roesten. En bij een droogtrommel met afwisselend nat en droog is en soms wat hardere, krassende voorwerpen (ritssluitingen van kleding bijv.) dat niet echt handig.

RVS is roestvast staal (iedereen zegt "roestvrij").
Dat is staal, veredeld met chroom en koolstof en dat roest/corrodeert onder normale omstandheden niet, tenzij het in aanraking komt met bepaalde agressieve stoffen.

Voor een wasdroger is een RVS trommel dan ook zeer aan te bevelen.
 

Unicorne

  • #3
Oké.. Het is me helemaal duidelijk. Bedankt voor de reactie. Kan gelijk weer wat merken van mijn lijstje wegstrepen.. :D .
 

Witte Hond

  • #4
Ik ben het helemaal met Kees eens, kies een droger met een rvs trommel. Gaan bijna nooit kapot, en zijn ook veel sterker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
4
4
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu