Ruis bij tv-aansluiting

Roewi

  • #1
Het volgende is het geval. mijn kabelaansluiting komt binnen in de woonkamer, een 2gatsaansluiting. deze gaat vandaar naar mijn dvd-recorder en daar mbv een spitter naar boven. werkt allemaal prima. wil alleen nu de mogelijkheid ook voor radio hebben boven. om dat gewoon via 1 kabel te laten lopen weet ik dat ik de bestaande 2gatsaansluiting moet vervangen door een 1gatsdoos. Bij wijze van test had ik de tv-kabel welke naar boven gaat (hirschmann koka) verbonden aan een einddoos van hirschmann. wilde op deze manier kijken of het beeld dan goed blijft. Echter, als ik het zo doe, krijg ik enorm veel ruis op mijn beeld. wat kan hier de oorzaak van zijn? sluit ik de kabel weer rechtstreeks aan op de tv, dan is het weer kraakhelder? kan het te maken hebben met het feit dat in de einddoos het signaal verdeeld wordt over de radio en tv-aansluiting en dat dit pas goed komt als ik beneden een 1gatsdoos heb geplaatst? in de einddoos heb ik de kabel in de opening gedaan waar een wit dopje op zit, klikt meteen goed vast, dus denk dat het daarmee niets te maken heeft.

hoop snel een reactie te ontvangen, dan kan ik weer verder gaan. durf het nu even niet aan om alles te veranderen.
 

Djerikp

  • #2
Mijn ervaring is dat twee einddozen achter elkaar niet lekker werkt.

Op de kabel die uit de grond zit, zit al een einddoos. Als je vervolgens hier een kabel op knoopt met wederom een einddoos er aan dan blijkt vaak het signaal erg slecht te zijn (zelf hier ook meegemaakt).

Ik heb hier gewoon een TRAS1000/B geplaatst (een AOP eengatsdoos). Hierop sluit je je TV's en Radio's aan. Aan het eind van elke kabel plaatst je een einddoos.

Eventueel (wanneer noodzakelijk) hang je tussen het AOP en de TV's een versterker.

Wat ik zelf erg handig vond zijn de installatie instructies, deze maken veel duidelijk en zijn CAI_handleiding_configurator hier te vinden.
 

Roewi

  • #3
Helder. ga ik 1st de 1gatsdoos aansluiten en dan de kabel van de einddoos boven hierop aansluiten. hopelijk verdwijnt de sneeuw dan weer en wordt alles weer helemaal goed.
 

-stuffie-

  • #4
Lees ook dit effe door.
 

Roewi

  • #5
Had vanavond geprobeerd de tweegats-aop te verwijderen. merkte dat de groene coax-kabel erg kort was. heb vervolgens in mijn kruipruimte gekeken of er nog wat speling in de kabel zat, maar dit was minimaal. vindt het nu lastig om het te vervangen. wat nu als de koperen kern afbreekt, blijft dan haast geen kabel meer over om een nieuw deel te strippen. iemand hier bekend mee?
 

Djerikp

  • #6
Toevallig is dat een punt waar ik momenteel ook een beetje mee zit. Uit ervaring weet ik dat de kern van de groene kabel (coax 12?) behoorlijk broos is en snel breekt. In vorige situaties maakte dit niet uit, want dan vond het gehele plaats in de meter kast, en dus genoeg kabel om een aantal pogingen te wagen.

De huidige aansluiting waar ik mee bezig ben, bevindt zich echter in de woonkamer (net als de topic starter), en dus is hier helaas weinig/geen extra kabel beschikbaar. Hoe wordt dit normaal gesproken opgelost?

In mijn situatie zit ik te denken aan het opgraven van de kabel aan de buitenzijde, misschien dat deze iets verlegd kan worden waardoor er meer ruimte ontstaat, misschien een idee voor de topic starter?

[edit]
Of een paar meter coax 12 kopen, en buiten de kabel afknippen en doorverbinden en de verbinding in een mof plaatsen? Ik heb alleen geen idee of je dat zelf mag doen of dat je hiervoor contact op moet nemen met de provider
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Vaak ligt er buiten bij de woning nof wel wat extra kabel duis even open graven (als dat kan en wat aanhalen)
Maar voor het opnieuw aanstrippen heb je nu ook weer geen halve meter nodig maar hooguit een paar cm.

Voor de rest een einddoos gebruiken werk niet om deze door te koppelen.
Hiervoor gebruik je over het algemeen een doorrijgdoos of splitter voor.
zelf gebruik ik altijd een splitter.
dus uit de doos van de cai verander je niets, daarop plaats je een splitter (dus niet zo'n plastic ding met 2 gaatjes maar een echte met F connectoren) en van daaruit ga je weer verder.
Wordt de kabellengte te lang dan zou je wel eens moeten gaan versterken en dat doe je dan zo dicht mogelijk bij het binnenkomende punt.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu