Ronde kniedeksel op ovale inbouwdoos

L3absie2

  • #1
Beste medeklussers,

Op mijn zolder wil ik een inbouwkast gaan maken. Graag zou ik hier spotjes in willen plaatsen. Om dit mogelijk te maken wil ik een kniedeksel plaatsen op een bestaande inbouwdoos om zo de juiste buizen/kabels door te trekken. Voor zover ik weet bestaan er alleen ronde kniedeksels, echter heb ik hier in huis alleen maar anderhalve inbouwdozen, ovaal dus. Is het nog steeds een goede/nette oplossing om op een ovale inbouwdoos een ronde kniedeksel te zetten, of zijn hier andere oplossingen voor?

Dank
 

Roadrunner84

  • #2
Kniedeksels zijn zover ik weet bedoeld om vanuit de muur met opbouw kabel door te gaan.
Tenzij het een inbouw kast betreft zou je ook kunnen overwegen om op deze ovale doos een dubbel stopcontact te plaatsen en met een stekken verder te gaan.
Als het toch een vaste kabel moet zijn kan je die ook vanuit eenzelfde stopcontact kunnen laten lopen door een gat uit te breken van die wand contact doos.[/b]
 

Marcn88

  • #3
Neem een p 25 opbouwbakje de dubbele uitvoering die past over de 1,5 inbouwdoos
 

L3absie2

  • #4
Bedankt voor de reacties.
Zijn die opbouwdoosjes hier wel voor bedoeld? Hiermee doel ik op of zo'n doosje er op "past" of dat je er gaatjes in moet gaan maken voor bevestiging op de inbouwdoos en dat het alsnog prutswerk wordt?

Graag zou ik dus vanuit de bestaande inbouwdoos een oplossing hebben om naar een lasdoos te gaan, die ik op de inbouwkast ga monteren (waar ik uiteraard nog bij kan). Vanuit die lasdoos gaan dan buizen met draad naar de spotjes.

Dus als die opbouwdoosjes er "netjes" oppassen zou dat een hele goede oplossing zijn.
 

L3absie2

  • #6
Top! Dan ga ik het zo oplossen.
Mijn dank is groot.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu