Rolluik kapot

Dordt

  • #1
Ik heb een vraagje over een rolluik. Ik heb (dom genoeg) niet gekozen voor objectbeveiliging op mijn rolluik. Nu is mijn rolluik naar beneden gegaan terwijl mijn raam nog open stond. Gauw weer op ophalen gedrukt en raam dicht getrokken maar het rolluik is kapot en doet niets meer (ja, je hoort hem wel reutelen als je op omhoog of op omlaag drukt maar hij komt niet). Iemand enig idee of dit zelf te repareren is? En hoe?

Is er hier ook iemand die weet of het mogelijk is objectdetectie achteraf in te bouwen op een rolluik?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Op dit moment zal de rolluik los zijn van de bovenas, wellicht is er een lamel open gebogen. Het geluid zal het ronddraaien van de as met ophangveren zijn wat je hoort
Kast open maken en de kapotte lamel verwijderen en het geheel weer aan de bovenas monteren, afstellen en het is gemaakt.

De beveiliging is ook achteraf te plaatsen
 

Dordt

  • #3
Dat klinkt als iets wat niet voor een (onhandige) klusser zelf te doen is. Ik zal wel het bedrijf bellen dat de rolluiken geplaatst heeft (hoewel ik hun tarief ken: 70 euro per half uur :shock:
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan zou ik maar een ander bedrijf zoeken.
 

Dordt

  • #5
Het kostte 90 euro. Er moesten twee lamellen verwijderd worden. Nu ik hier toch aan het posten ben kan ik gelijk nog wel een vraagje stellen: mijn zonnescherm rolt niet helemaal goed op. Wat kun je daar aan doen? Het doek korter maken?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Foto doet wonderen, het is zo niet te zeggen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Het probleem met het rolluik is opgelost, daarom is dit topic nu gesloten.

Graag voor het zonnescherm, een nieuw topic openen, anders wordt het allemaal onoverzichtelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu