Roet behandelen van oud rookkanaal

Klusmadeleen

  • #1
Hallo, ik heb mijn koof van mijn houtkachel weggesloopt en nu blijken er nog resten met roet van een oud rookkanaal te zitten.

Ik heb de roetresten zo goed als mogelijk weg proberen te beitelen met een kango. Nu heb ik de roetplekken behandeld met Alabastine Xtra Voorstrijk voor Vlekken. Met name de plekken met roet zijn groen/gelig uitgeslagen. Heb ik de roetplekken nu goed genoeg behandeld als in de muren wil stuccen? Ik ben heel bang dat de roetplekken alsnog door het stucwerk doortrekken, aangezien de voorstrijk ook zo heftig reageerd op het roet.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Op het roetverhaal heb ik geen antwoord.

Ga je op dit kanaal weer een houtkachel aansluiten? Zo ja, dan moet er eerst iets aan het kanaal gebeuren, op deze manier een flex die door een plaatje is gescheiden van een houten balk is vragen om brand en een groot probleem met de verzekering.

En hoe is het gewicht van de schoorsteen opgevangen nu de schouw eronder vandaan is?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wegenverf tegen doorslag van roet.
 

Klusmadeleen

  • #4
@Hessie, klopt inderdaad er zijn materialen besteld voor het afwerken van de kachelpijp.

@Jan bedankt voor het antwoord.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Hoevaak heb je het nu behandeld? Zovieso moet het 2 keer. En zo nu en dan een 3 laag er overheen. Vervolgens gat uitvlakken en kijken wat er gebeurd qua vlekvorming. Komt het er nog doorheen, dan nogmaals behandelen. Het roet word tijdens het drogen mee genomen naar de oppervlakte. Dit blijft altijd lastig.
 

Miw131q

  • #6
Belangrijk is ook om de laag voorstrijk goed dekkend aan te brengen anders heeft hij geen isolerende werking. 2 á 3 lagen is zeker nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu