Roestende oplegging kruipruimte

Matthijs3988

  • #1
Goedenavond,

De vloer van de begane grond in mijn huis wordt ondersteund door een H-balk. Deze balk ligt op een bakstenen oplegging (zie foto's). De balk is aan het roesten en dit wil ik aan gaan pakken.

Graag jullie kijk hierop, is dit iets wat (redelijk) goed zelf te doen is?

In het forum staat het eea beschreven zoals met * insmeren, roestwegslijpen en met 2 componten plamuur behandelen. Hoe kan het beste worden omgegaan met de onderkant van de drager dat deze ook in de toekomst niet snel zal gaan roesten.

Alvast bedankt voor jullie reacties

Screenshot_2.png Screenshot_1.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat wil je met 2k plamuur behandelen? Bij een stalen balk kunnen gaten niet gevuld worden. ALs het staal inmiddels te dun is, moet hier aan gelast worden (maar niet ter plekke).

Het is inderdaad erg verstandig ook de onderkant te behandelen. Anders gaat het roesten daar gewoon door. Dat is een lastige klus. De balk moet verschoven worden of de oplegging moet tijdelijk verwijderd worden.

Er zijn speciale roestwerende middelen voor dit soort toepassingen. Lees goed door hoe de voorbehandeling moet. We geven hier geen merkadviezen.
 

Matthijs3988

  • #3
Bedankt voor je reactie

Wellicht beter om een specialist erbij te halen. Om de onderkant te behandelen zal ik de balk omhoog moeten liften, de vloer van de beneden verdieping wordt hier ondersteund.

Wat betreft de 2K plamuur, dit leek mij goed om eventuele pitjes/putjes mee te behandelen na het roest verwijderen en voor het conserveren om het glas te krijgen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan op zich zelf al de dikte van het staal opmeten met een schuifmaat. Als de dikte nauwelijks is afgenomen, is het niet altijd nodig om te behandelen.

Het kan wel zo zijn dat door het isoleren er meer vocht in het spel is gekomen, dus dat roesten nu sneller gaat dan vroeger. Een specialist kan je daar beter in adviseren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu