Roesten van spijkers hoe weg te werken ?

Hamsteg

  • #1
Toen we in het huidige huis trokken hadden we nog een verfbeurt bedongen ... nooit weer doen. Na drie jaar begint de verf te scheuren en te bladeren en ben ik een schuurmachine rijker :wink:.

De eerste teleurstelling is verwerkt en toen kwam het idee om van boven naar beneden te gaan werken. Onder de dakgoot zitten platen, die platen zijn geniet en zijn ook geverfd met de troep die ze vlak voor vertrek er op hebben gesmeerd. Met als gevolg dat de nieten nu roesten. De grondige aanpak is nodig doordat de laatste verflaag eraf moet, ik zit alleen met die roest nietjes ...

Het is mijn idee om de nieten te verwijderen of met een deuvel diep in het hout te zetten. Gipsplaatschroeven of rvs spijkers weer er in en dan met acrylkit opvullen. Dan alles schuren ... gronden en de afwerkingslak.

Zien jullie nog andere mogelijkheden?
 

Fiesiekus

  • #2
Bekend probleem, en mijn ervaring was dat de nieten afbraken toen ik ze probeerde te verwijderen. Was hopeloos (3 jaar geleden). Heb met een drevel de nieten er dieper in getikt en met 2-comp plamuur gaatjes opgevuld, geschuurd...etc, etc.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu