Reparatie betonnen muren

Jensioo

  • #1
Goedemiddag allen,

ik ben nu eindelijk in een fase aangeland in mijn verbouwing dat ik de extra slaapkamers kan gaan aanpakken. Maar hier kom ik tegen het volgende aan.

Sommige muren zijn (waarschijnlijk erg herkenbaar) helemaal "lek geschoten" door de vorige eigenaar om waarschijnlijk planken en dergelijke op te hangen. Daarbij komt dat de afwerklaag (als hij al op het beton zit) erg lelijk is. (2 mm dikke laag op beton dat van oorsprong erg veel bellejes en openingen heeft). Deze afwerk laag is gewoon geverfd zit goed vast.

Ik wil de kamer snel opknappen maar wel goed. Mijn vraag aan jullie is hoe ik deze muren mooi recht ga krijgen en de gaten gevuld krijg.

Ik zie drie opties.
* gaten vullen, en lichte structuurverf gebruiken
* vliesbehang gebruiken ( heb ik wel slechte ervaring mee)
* fix en finish een dunne afwerklaag erover heen maken.

wat zouden jullie mij aanraden of zouden jullie iets totaal anders doen.

Alvast bedankt voor jullie advies
 

Fiesiekus

  • #2
Optie 3 geeft het mooiste resultaat, maar is meeste werk. Optie 1 het minste werk, maar de oneffenheden krijg je er niet mee weg. Het is maar welke eisen je aan de slaapkamermuren stelt!!
 

Roman

  • #3
Gaatjes vullen en glasvezel er over. Dat is, in mijn ervaring, niet veel werk. Een grote emmer kleef kopen en op de muren rollen, vezel erover en afsnijden. Dit kun je makkelijk over sauzen. Ik zou niet de muur (beton) zelf (weer) gaan sauzen.

Afvlakken (stucen) van de muur is veel werk en als je geen ervaring hebt moet je het resultaat nog maar afwachten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu