Regenpijp dak

Robbie's

  • #1
Het water in onze dakgoot blijft lang staan vergeleken met andere buren. De afvoer loopt volgens mij een meter onder de grond (voorkant huis links) door fundering en met een bocht naar de voordeur (rechts) en dan weer door de fundering naar straat.

Het is moeilijk te bepalen waarom het water lang blijft staat en ik overweeg onderin de regenpijp (laag bij tegels) de afvoer door te zagen om te kijken of er in de bovenbuis een verstopping zit of anders onderin de boel door te spuiten met een hoge druk spuit. Is dat een goede aanpak en hoeveel moet ik er tussen uit halen om de mof eenvoudig er tussen te kunnen zetten?

IMG_20200823_170309.jpg IMG_20200823_171959.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Staat de hele goot vol en loopt deze over of is het afschot niet goed?
De afvoer dus niet op het laatste punt.
 

Robbie's

  • #3
Hi Rola,

De goot loopt niet over maar de afvoer heeft inderdaad niet het laagste punt. Zie foto. Echter, ik heb het idee dat de afvoer van de goot bij de buren (waar het water wel goed weg loopt ook niet helemaal op het laagste punt staat.

De linker foto is van ons dak. De rechter van de buren rechts van ons. Lijkt dat onze dakgoot wat later staat maar hoe krijg ik die recht?

IMG_20200823_184114.jpg IMG_20200823_184225.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
kan ook zijn dat er een sifon zit in de grond.
Of het bolrooster in de goot zit rommel om heen dan wil het ook niet weg.
je kunt door zagen of een snede in maken dan kan het eerst weg, en je moet de beugel weg halen om die reparatie sok te plaatsen.
spie eind diept er tussen weg zagen, buis over zij trekken en dan reparatie sok er op schuiven in dan naar beneden drukken de buis in.
 

Robbie's

  • #5
Hi Henk,
Bolrooster in goot had ik al gecontroleerd en staat in water maar geen rommel er om heen. Dus als ik het goed begrijp moet ik de hoogte van het smalle stuk er tussen uit zagen (uit regenpijp)? Ik was eerst van plan om een aftakkingsstuk er tussen te zetten met een schroefdop erop. Dus :

mof.jpg
 

Robbie's

  • #6
Denken jullie dat de dakgoot te scheef hangt vergeleken met de dakgoot van de buren? Zie mijn foto’s tweede bericht. Zo ja, hoe dit het beste corrigeren? Wat houten blokje tussen dakgoot en stalen beugel of muur stoppen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
een beugel goot hangt vaak naar voren.
je kunt proberen de beugels achterzijde op vullen maar vaak wil dat niet.

Je kunt bv het steekpijp van de goot wat verder naar de rand plaatsen en dan kan oude dicht gesoldeerd worden.
Ik zou zeggen als de pijp vol staat ga de afvoer op graven er kan een sifon zitten die verstopt is.
Of je laat de afvoer even schoon spuiten.
Je kunt ook een ontlastput plaatsen als pijp verstopt is stroomt deze over en kan je aktie onder nemen klik hier op
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8
Of de goot scheef hangt zie je het beste vanaf boven als er water instaat. Vanaf onderen is het lastig, de foto vertekend misschien ook.
 

Robbie's

  • #9
Bedankt voor jullie terugkoppeling. Ik denk dat ik eerst maar begin om die mof er tussen te plaatsen en gelijk kijk of er water uit de pijp komt als ik hem onderin doorzaag. Dan kan ik gelijk hoge drukspuit er onderin opzetten. Er zit een sifon onderin. Dat weet ik nu zeker.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
:prima: succes.
 

Robbie's

  • #11
Het is gelukt. Ik heb heel laag onderin de witte mof geplaatst. Eerst alles ingesmeerd met vaseline zodat ik het ooit (als het nodig is) weer eenvoudig los kan halen. Het rooster in de dakgoot was helemaal dicht geklonterd en onderin zat ook wat vuil dat ik nu mooi met hoge drukspuit kon schoon spuiten.

Bedankt allemaal voor het meedenken.

Rob
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
bedankt voor de terug melding.:super:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu