Radiatorkranen vervangen thermostatische varianten

Elimination

  • #1
Ik zou graag 2 radiatorkranen vervangen in mijn huurhuis (met blokverwarming) voor thermostatische varianten. Voor een enkel huishouden gaan ze de zaak niet afsluiten in de winter, dus ik dacht een loodgieter te vragen om de lijnen te bevriezen. Ik zit op 2 hoog en dat is gelijk de hoogste etage, dat is wel te doen nog toch?

Het liefst zou ik zelf de ventielen 2e hands aanschaffen om kosten te besparen. Zijn er dan nog zaken waar ik specifiek op moet letten?

Dit zijn de afmetingen van de 2 kranen:

Als ik onderstaand schema raadpleeg, dan kloppen de maten vrij aardig, maar duidelijk is in ieder geval dat de 2 radiatoren verschillend zijn van elkaar.

Nom. dia uitw dia. inw.
1/2" 21,3 15,8
3/4" 26,7 21
1" 33,4 27,9

Wie kan mij helpen met wat ik precies moet aanschaffen? :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Bevriezen van leidingen is niet zonder risico.
Vervolgens ga je ergens 2 ventielen vandaan halen waarvan je de kwaliteit niet kan toetsen.

ik zou dan toch iig nieuwe ventielen regelen, die zijn niet veel duurder, En als je de loodgieter nu direct inhuurt voor het hele project kon je in totaal wel eens goedkoper uit zijn en je hebt garantie.

Nu komt die man, koppelt zijn vriezer aan en wacht tot de boel bevroren is.
Jij doet je kunstje(monteur drinkt dan een paar bakken koffie)Pas als jij zegt gereed te zijn zal de man zijn apparatuur kunnen afkoppelen.
De uren zijn het duurste en die man wacht gewoon op jouw onhandige geknutsel. Een klus die hij in 10minuten kan doen duurt zo een uur langer mist jij alle passende gereedschappen hebt anders kon het wel een sveel langer duren.

In de winter aan een blokverwarming knutselen is wel een groot risico, ik zou daarmee ook wachten tot de zomer.
 

Elimination

  • #3
Dankjewel voor je reactie. Ik denk dat ik het verkeerd heb omschreven, maar het enige wat ik zelf wilde doen is de thermostaatkranen kopen :) het werk wilde ik laten verrichten door de loodgieter.

Maar je zegt dus dat de ventielen tweedehands kopen niet verstandig is? En waarom zou de kwaliteit daarvan slecht zijn.. Door slijtage?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Bijvoorbeeld, of je koopt de ellende van iemand anders.
Nieuwe kranen liggen rond de 30-40 euro dus zo'n grote besparing is dat ook niet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
De meeste loodgieters zullen er ook niet om staan te springen om materiaal van een ander te plaatsen.

De grap is zelfs dat je voor dezelfde kraan incluis montage wel eens goedkoper kan zijn bij de monteur als dat je het zelf regelt en dan laat plaatsen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Daarbij nog waar vind je 2de hand radiatorkranen 3/8"en dan ook nog eens haaks verkeerd, eer jij die gevonden hebt is de cv ketel aan vervanging toe.

gewone haakse kranen werken niet je element staat dan omhoog en bij het minste of geringste warmte loopt je knop al dicht omdat deze de warmte van de aanvoer voelt en niet van de omgeving.

John
 

Bernhard

  • #7
Bij blokverwarming mag je niet zomaar thermoventielen inbouwen. Om goed te kunnen inregelen moeten ook voetventielen geplaatst worden. Je kan de temperatuur in de kamer niet verhogen met thermoventielen alleen lager zetten. Een lagere temperatuur instellen kan ook met de standaard kranen. Je moet ze dan handmatig ietsje dichtdraaien. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu