Radiatoren maar aan 1 kant van de woonkamer

Dag_dromer

  • #1
onze huidige woning heeft aan de voorzijde een raampartij van ongeveer 2,6m * 1,5m waaronder een radiator (T21 230 cm * 40 cm) is gemonteerd. Aan de achterzijde is een kunststof pui geplaatst met openslaande deuren in de maat 4m * 2.5m. Aan ze zijkant van deze pui is een staande radiator (lijkt een T20 220cm * 40 cm) gemonteerd.

Deze 2 radiatoren zijn samen prima in staat om de woonkamer met een vloer oppervlak van ongeveer 38 m2 op temperatuur te houden.

Nu zijn we voornemens om de keuken te gaan verplaatsen zodat deze onder de raampartij aan de voorzijde komt. Hierdoor komt deze radiator te vervallen. Om dit op te vangen moet er ergens anders een nieuwe radiator geplaatst worden. Nu was het idee om een soortgelijke radiator aan de andere zijde van de achter pui te plaatsen. Dan komt de warmte alleen altijd vanuit de achterzijde van het huis. Zou dit voldoende wezen of moet er toch een alternatief verzonnen worden. De lengte van de woonkamer is ongeveer 8,5 meter op het breedste punt is die 5 meter.
 

Auto-Geen

  • #2
Is vloerverwarming geen optie? Als de voorzijde aan de koude kant is, is 8,5 meter wel erg veel.
 

Dag_dromer

  • #3
Vloerverwarming zou de laatste optie zijn, aangezien dit aanzienlijke kosten met zich mee brengt.
 

HenkL14

  • #4
Er zijn plintradiatoren die onder de keuken in de plint kunnen worden verwerkt. Die werken ook op de gewone cv-leidingen (soms met een ventilator erin voor de warmteverspreiding).

Even bij google zoeken op 'plintradiator keuken'
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
kick space noem je dat.
 

Dag_dromer

  • #6
Gaan we even naar kijken. Ik had al een snelle blik geworpen maar ik kon alleen de elektrische variant vinden.
 

Kaajee

  • #7
Maar het "verlies" van een 230*40 radiator ga je natuurlijk niet opvangen met een plint radiator. En daarbij, als je zo'n plint radiator goed wilt gebruiken, zal ook een ventilator aan moeten en de vraag is of dat altijd wenselijk is.

Kortom, zo'n ding is leuk als bijverwarming of voor alleen de/een keuken, maar niet ter vervanging van een complete radiator in een woonkamer.

Ik zou toch elders in de kamer een radiator bijplaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu