Radiator vervangen: hoe werkt dit onderblok?

Ronalddeno

  • #1
Hallo,

T.b.v. de plaatsing van een nieuwe keuken moet ik een radiator vervangen. En ik kan op internet niet vinden hoe het huidige onderblok precies werkt. Het is een 100% onderblok (merk RBM). Worden met het indraaien van de inbus aan de zijkant en de afvoer en de aanvoer afgesloten ?
En als het alleen de afvoer is, kan ik dan de radiator losmaken met de moer net boven de de radiator kraan (na dichtdraaien vd kraan natuurlijk) ? zie foto's

IMG_20220110_185453.jpg IMG_20220110_171333.jpg
 

Bridgewood

  • #2
Onderin inbus dichtdraaien en bovenin de radiator kraan dichtdraaien. Als het goed is zit aan de andere kant van de radiator aan de onderzijde een aftap ventiel.

Deze losdraaien en water opvangen/afvoeren via een slang. Zodra je denkt dat er genoeg water uit is zodat het waterpeil onder de bovenste kraan is, dan deze aansluiting op de radiator (dus niet de kraan) rustig losdraaien. Zo kan er lucht bij komen en zal de radiator geleidelijk leeglopen.

Doe je dit niet dan duurt het heel lang omdat de radiator dan van onderen lucht gaat aanzuigen (denk aan een pak met drinken dat klotst als je het leeggiet.

succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu