Pvc kliklaminaat visgraat zagen of snijden?

Jan-klus

  • #1
Ik ga dit weekend een pvc visgraat klik laminaat vloer leggen. Daarbij zanik regelmatig iets moeten inkorten etc. Hoe doe ik dat het beste? Met een afkortzaag of met zo’n knipper/snijapparaat?

groeten,

jan
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
De vloerdelen aan de bovenzijde Insnijden met een recht stanleymes langs een liniaal en dan breken net als een gipsplaat. Hoekjes kun je eventueel ook zagen met een decoupeerzaag. Houdt er wel rekening mee dat zaagjes en mesjes snel bot worden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Houd er bij het zagen met een decoupeerzaag (met normale zaagjes) wel rekening mee, dat je aan de achterzijde moet zagen, want de zijde waar de decoupeerzaag op rust, wordt rafelig (afhankelijk van de fijnheid van de zaagjes). Er bestaan ook speciale zaagjes om vanaf de bovenkant te kunnen zagen en de rafelige kant dus onder te hebben, maar die drukken de zaagmachine van het zaagoppervlak af en zijn daardoor lastiger te gebruiken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Mijn ervaring is dat het prima gaat met een decoupeerzaag met omgekeerde tandjes. Dan kun je gewoon aan de bovenzijde zagen. Eventueel de zool van de decoupeerzaag even beplakken met tape tegen het beschadigen van het pvc.

Echt strakke zaagsnedes krijg je overigens nooit in PVC. Snijden heeft daarom de voorkeur, daarnaast is snijden veel sneller en geeft ook heel veel minder rotzooi en stof.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu