Pull up bar ophangen aan steunmuur

chaosido19

 • #1
Beste klussers,

Door het continue sluiten van de sportscholen heb ik maar een pull-up bar besteld
ScreenHunter 306.jpg

Link vervangen door afbeelding - mod
die wilde ik ophangen in de doorgang van de woonkamer naar de keuken. De muur leek zeer stevig, maar toen we begonnen te boren bleek het toch wat korreliger te zijn dan we hadden verwacht. We vermoeden nu dat het een gasbetonwand is (foto's bijgevoegd indien iemand een beter idee heeft). nu is de vraag:
1. of we de pull-up bar hier uberhaupt aan kunnen bevestigen,
2. en zoja of dat met de huidige bouten kan of dat we nieuwe langere/stevigere moeten halen. (ligt maat tien boortje naast voor referentie)

bar is 1.20 breed, komt 0.5 meter van de muur af en heeft 8 bevestigingspunten. hij weegt 12 kilo en ikzelf 75 dus hij moet zo'n 100 kilo aankunnen

Hulp is zeer gewaardeerd.

WhatsApp Image 2020-12-17 at 21.04.45.jpeg WhatsApp Image 2020-12-17 at 20.59.18 (1).jpeg WhatsApp Image 2020-12-17 at 20.59.18.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Er zijn speciale gasbetonpluggen met een schroefdraad aan de buitenkant die lijkt op vleugels. Let er wel op de de kracht op de bovenste bouten veel meer wordt dan die 100 kilo vanwege de hefboomwerking. En natuurlijk moet je de toename van je eigen gewicht door al die oefeningen ook meecalculeren :mrgreen:
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Wat was de kleur van het boorgruis? Het gat lijkt oranje/rood.
  Aan de boor te zien heb je een hamerboormachine gebruikt. In zachte steensoorten kan je beter een klopboormachine gebruiken.
  Wat goed werkt in zachtere steensoorten is een chemisch spuitanker, wel het gat goed uitblazen.
   

  Jackd

  • #4
  Aan het gruis te zien zou ik ook gokken op een (gewone zachte) steen.

  Al geprobeerd de plug erin te doen en dan (zonder het rek) de bout erin?
  Als de bout erin gaat zonder dat de plug gaat draaien heb je goeie kans dat de plug netjes blijf zetten als je de bout aandraait met het rek ertussen. Zo niet dan kan je altijd nog chemisch gaan.

  Ik zou me meer zorgen maken over de plek zo boven de doorgang, dan over de pluggen.
   

  chaosido19

  • #5
  Krunnie,

  top, heb je een suggestie welke te halen? Normaal kan ik de winkel in om alles gewoon te zien maar nu online de juiste materialen vinden is maar moeilijk.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  chaosido19

  • #6
  Rola,

  Ik heb een boormachine die en klopboorstand en hamerboorstand heeft. Een spuitanker is wel een goede oplossing denk ik, bedankt! Heb je misschien ook tips voor iemand die zeker handig is in huis en klussen maar dit nog nooit heeft gedaan? Voordat ik een "help mijn man is klusser" huis heb.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  chaosido19

  • #7
  Jackd,

  Hi! Bedankt voor je reactie, over welk opzicht maak je je precies zorgen op dat gebied? Ik wil het het liefst gelijk zo stevig mogelijk doen, en dit was de ideale plek.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Jackd

  • #8
  Muren willen wel eens gaan scheuren op de verticale lijn omhoog langs het kozijn.
  Als dit een draagmuur is, geen probleem maar een gasbeton wandje dat op het kozijn ligt is mogelijk een probleem. Niet als er rustig getraind wordt, maar als tijdens een feestje of in een gekke bui..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu