Problemen met cenvax vag 4000

Ajaxwil

  • #1
Ik heb een cv installatie met een nefit hr turbo en een cenvax vag 4000 en in het oude huis werkte het perfect en nu zijn we verhuisd naar een groter huis.
de cenvax is meegegaan en hier weer geplaatst, alleen heeft ie hier nooit echt goed gewerkt.
nu hebben we vorig jaar spouwmuurisolatie toegepast en nu is het niets meer met de regeling.
we hebben een 3 groeps vloerverwarming en het is in huis te koud of te heet.
iemand een idee wat dit kan zijn?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De vloerverwarming kan niet alleen met de cenvax worden geregeld.
Die zal moeten worden nageregeld met de thermostaatkraan op de vloerverwarmingsunit.

De cenvax regelaar is er alleen om te zorgen dat als de vloer warmte vraagt de ketel dat kan leveren.

De thermostaatknop op de vloerunit is voor de fijnregeling van temperatuur.

Vr Gr
 

Xr8

  • #3
De VAG 4000 is een weersafhankelijke regeling, deze rekent een aanvoer temperatuur uit naar aanleiding van de buitentemperatuur, wat deze temperatuur is is oa afhankelijk van de instelling van de stooklijn op het bruine kastje en de instelling van de draaiknoppen op het witte bedieningskastje.

De rode voeler dient op de aanvoerleiding geplaatst te zijn, de buitenvoeler op de koudste kant noord-noordoost. Of in ieder geval niet in direct zonlicht. De pomp van de ketel dient continu te draaien.

Als het zo aangesloten is dan moet het in principe werken, de cenvax en de vloerverwarmingsverdeler hebben in principe niets met elkaar van doen, de cenvax zorgt voor het aanbieden van warmte en de vloerverwarmingsverdeler neemt het af indien gewenst.

Succes ermee.
 

Handypete

  • #4
De afstandsbediening die binnen hangt, is ook voorzien van een ingebouwde temperatuurvoeler. De regeling houdt dus wel degelijk ook rekening met de binnentemperatuur.
Zelf heb ik jaren geleden ook eens grote problemen gehad met een nieuw geïnstalleerde Cenvax regeling. De c.v. installateur en zelfs de importeur, konden er niet uit komen. Uiteindelijk bleek de oorzaak simpel te zijn : de thermostaatdraad die uit de muur achter de afstandsbediening in de woonkamer zat, lag in een pvc buis, waaruit ook veel tocht stroomde. Hierdoor voelde de sensor een verkeerde temperatuur waardoor de regeling verkeerd werd beïnvloed en was het voortdurend of te warm of te koud in huis. Uitmonding pvc buis dichtgekit en het probleem was over.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Uw verhaal Handypete, is maar ten dele waar.

Als de ruimte compensatie uit staat (knopje op 0) meet deze wel de temperatuur maar doet daar niets mee.

Als iemand een VAG 4000 heeft hangen bij een vloerverwarming dan is het waarschijnlijker dat deze als WA regeling werkt en niet als kamerthermostaat.

Vr Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu