Probleem vaatwasmachine bosch

Iggysam

  • #1
Hallo,

Ik heb een vaatwasmachine van Bosch met e-nr SGS4692EU/22. Probleem is dat deze het programma niet meer afdraait. Op 1 minuut voor het einde blijft hij oneindig pompen. Bij reset blijft hij ook pompen. Na aan en uitzetten kan hij weer gewoon nieuw programma draaien.

Hij pompt wel goed leeg (blijft geen water in machine staan) en afwas wordt goed schoon. Soms lekt hij wel een beetje (klein plasje water op de vloer). Ik heb al de soda schoonmaak methode toegepast, en dit leek even te helpen, hij deed het toen 2 keer goed. Ik heb gekeken of ik in de machine kon komen maar ik krijg al niet eens de bovenkant en de zijpanelen eraf gedemonteerd :oops:

Hebben jullie ideeën wat ik nog kan doen?

Alvast bedankt en groet!
 

EricH

  • #2
:lol:
Goedemorgen Iggysam,

Ik ken het probleem. Ik heb dit weekend mijn vaatwasser van Bosch gemaakt. Als je een beetje handig bent moet het lukken.

Vaak zit er aan de achterkant boven aan de linker en rechterkant twee schroeven om het blad los te maken. Meestal kan je het blad daarna naar voren schuiven.

Dat je vaatwasser oneindig pompen blijft pompen heeft te maken met je vlotter die verstopt zit. Althans dit was bij mij het geval. De vlotter zit aan de linkerkant van je vaatwasser. Je moet dus ook het linkerzijpaneel lost maken. Deze zit met twee schroefjes aan de voorkant vast.

Als je paneel lost hebt zie je een soort koelelement. Maak deze los (let op er kan wat water uitlopen) als hij verstopt is, gooi er dan wat glorix in. Laat intrekken. Ik heb het element twee uur later voorzichtig met een tuinslang doorgespoten.

Onderin zie je de vlotter zitten en waarschijnlijk zit deze vol met drab en witte kalk. Koppel deze los en maak hem voorzichtig open. Maakt hem met warm water en een klein hard borsteltje voorzichtig schoon of leg hem een nacht in schoonmaak azijn. Zorg wel dat alle drab weg is en maakt het met papier droog. Als het goed is beweegt nu de rode vlotter weer. Sluit alles weer aan en draai voor de zekerheid eerst een kort programma. Blijf erbij om te kijken ivm lekkages.


Succes,
Eric H.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu