Primer aanbrengen, maar hoe?

Klus_Keizer

  • #1
Hi,

Na het verwijderen van meters behang (tot wel 5 lagen dik :) ) wil ik een primer op de muur aanbrengen zodat er daarna met stucwerk overheen kan.

De muur heeft al een soort van (zeer oud) stucwerk, dat op sommige plekken als een soort zand eraf valt. Ik heb nu de plekken nagelopen met een hamertje en alle losse stukken verwijderd.

Kan ik nu met primer beginnen, of moet ik eerst die gaten en barsten opvullen? (denk dat het stucwerk tot de muur ca. 8mm is) Of smeer ik de primer ook gewoon rechtstreeks op de bakstenen die deels zichtbaar zijn? Thanks.
 

Fiesiekus

  • #2
Als al het losse materiaal is verwijderd, dat gele primerspul overal overheen incl. de gaten en daarna de stuclaag aanbrengen incl. de gaten dichten.
 

Klus_Keizer

  • #3
Dank je. Misschien een stomme vraag hoor, maar waarom 'moet' ik primer aanbrengen en kan ik niet direct met stucwerk op de muur en over het oude stucwerk?

Ik kreeg dit advies van een stucadoor, maar ik heb zo mijn twijfels of hij niet graag 'extra' werk voor zichzelf aan het creeeren is, gezien zijn exorbitante 'richtprijzen' :) De reden ook dat ik het werk zelf wil gaan doen...hoewel het best nog een stuc werk is :D
 

Fiesiekus

  • #4
Er "moet"niets natuurlijk. Maar primeren vermindert de zuiging van de ondergrond (tig jaar oud en waarschijnlijk kurkdroog), hecht losse delen (gruis) en is daarom beter voor de hechting van de nieuwe stuclaag.
 

Klus_Keizer

  • #5
OK, that makes sense. De onderlaag is inderdaad zo droog als...;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu