Prijsverschil stenenmuur of houtconstructie

jpt85

  • #1
Goedemorgen,

wij hebben nu een jaar een eigen huis. dit huis heeft jaren terug een uitbouw gekregen, met heeft hier een schuin dak van gemaakt. nou is deze uitbouw niet van heel hoge kwaliteit en wij willen deze graag platgooien en opnieuw laten opbouwen met een plat dak. De uitbouw in ongeveer 2x3 meter.

Nu moet hier natuurlijk ook budget voor zijn. nu kan ik direct wel offertes gaan aanvragen, maar dacht misschien kan ik het hier eerst eens vragen, zodat we een beetje een idee hebben wat de kosten zullen zijn.

- Zit er veel prijs verschil in als de uitbouw wordt opgemetseld (met spouwmuur) of een uitbouw met constructie van hout met aan buitenkant eventueel keralit?

- als ik op internet kijk, zie ik verschillende prijzen voorbij komen wat de kosten zullen zijn van een uitbouw van 3x2. wat zal ons dit ongeveer gaan kosten deze uitbouw? de vloer hoeft al niet meer gestort te worden, deze ligt er al.

- wij willen er kunststof openslaande deuren in hebben, met aan de zijkanten nog een raam. dit zou ons ongeveer een 2600,- gaan kosten heb ik gezien.

het gaat ons dus alleen om de kosten van de uitbouw, dat alles in zoverre is afgewerkt, zodat de stucadoor er in zou kunnen om de muren te kunnen gaan stucen.

alvast bedankt, als we antwoorden op deze vragen hebben, hebben wij een beetje een idee wat de kosten ongeveer zullen gaan worden, en kunnen we kijken voor welke optie we gaan en kijken of ons budget groot genoeg is, evt. met een bouwdepot er bij.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Op dit forum worden geen prijzen gegeven. Graag verwijs ik je hiervoor naar de forumregels

* Er worden geen kostprijzen van materialen en arbeid gegeven. Eventuele offertes van derden zullen direct verwijderd worden. Een enkele keer zal een richtprijs van een onderdeel voor cv, witgoed of elektra genoemd kunnen worden.

 

Franc1234

  • #3
Denk dat eea om het even zal zijn. Aankoop keralit is best prijzig tav steen. Voordeel is wel dat je met hsb slanker kan bouwen door je isolatie in je binnenblad kwijt kunt.
Omdat het een bestaande situatie betreft zou ik aandacht geven aan de staat van je fundering. Is dat op staal, of is het geheid. Wat is de kwaliteit van je vloer. Allemaal zaken om rekening mee te houden. Keuze hsb kan een overweging zijn om wat lichter te kunnen bouwen.
Mijn advies; laat je lokale aannemer de boel beoordelen, en vraag 2a 3 offertes aan die je kunt vergelijken.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #4
Houtskelet altijd goedkoper en dan wel Altijd
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu