Pomp van Bosch afwasmachine blijft lopen

Nico55

 • #1
Hallo,

mijn Bosch Silence afwasmachine, type S9F1B (de 9 kan ook een G zijn), heeft 4 programma's. Het verloop van alle programma's is zichtbaar op de display op het front van het apparaat. Hoe verder de rode streepjes zakken, hoe verder is het programma. Als het programma is afgelopen, verschijnt er een 0. Dan zou ook de pomp moeten stoppen.
De machine werkt het programma (ongeacht welke je kiest) netjes af. Wanneer de 0 op het display verschijnt, blijft de pomp doorlopen. Ik heb het filter op de bodem van de machine al schoongemaakt en de schoepen van de pomp geinspecteerd. Kan ik zelf wat doen zonder een monteur te laten voorrijden??
Op de deur van de machine staan tevens de volgende nummers/codes:

SG14555EU/07 en FD7702 830125

groeten, Nico
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Reinig de machine eens volgens de sodamethode, dat werkt vaak heel goed.
   

  Nico55

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Wegens aanschaf van een nieuwe computer kon ik ff niet reageren, maar ik ga meteen de soda proberen.
   

  Nico55

  • #4
  Helaas,

  ik heb de soda-methode gebruikt. Zal allemaal nu wel lekker schoon zijn van binnen, maar het probleem doet zich nog steeds voor? Moet er nu een dure monteur komen voorrijden of kan ik zelf nog wat technisch doen??
   

  Henny

  • #5
  Controleer eens of er misschien (lek)water in de witte bak onderin de machine staat.

  Met name aan de linkerzijde voor, onder de (piepschuime) vlotter.
   

  Nico55

  • #6
  Eerst had ik vergeefs de voorgestelde soda-methode geprobeerd. Dat leek niet te helpen. Enkele dagen later de behandeling nog een keer herhaald en EUREKA: de machine loopt weer zoals het hoort.

  Hartelijk dank voor deze bruikbare en goedkope tip.

  Nu rijst bij mij de vraag: wat wordt nu gereinigd door de soda en moet ik niet voor de zekerheid nog iets inwendigs schoonmaken of zo??
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Als het goed is wordt het opgeloste vuil via de afvoer afgepompt, u hoeft er verder niets aan te doen wanneer de machine het goed doet.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu