Pluggaten terrazzo vloer herstellen en schoonmaken

Driepersoonsbed

 • #1
In ons jaren '30 huis troffen wij granito/terrazzo vloer aan, perfect glad, zonder scheuren. Wat kunnen wij het beste doen om het volgende te herstellen:

 1. In de vloer zit om de 30 cm een pluggat van de houten vloer die erop lag.
  Deze moet gevuld worden.
 2. Op enkele plekken moeten verfresten verwijderd worden.
 3. Het geheel oogt dof. Als je het vochtig maakt met water ziet het er goed uit.
  Na opdroging is het weer dof.
Het lijkt me iets wat zelf te doen moet zijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robke

  • #2
  Hallo,
  1. Je kunt het beste bij een terrazzo werker informeren hoe het gat te vullen.
  2. Verfresten kun je het beste verwijderen met een verfafkrabber. Nooit met chemisch middel op terrazzo is mijn ervaring. Eventueel wegschuren met wat heel fijn zand en een baksteen en lichte druk. Geeft bijna geen krasjes.
  3. Regelmatig schrobben met groene zeep geeft na verloop van tijd (geduld is een schone zaak) het beste resultaat. Andere middelen zoals die van die voetbalclub uit Amsterdam laten een filmlaag achter die de vloer a.h.w. afsluit.
  Ik heb het ook op die manier gedaan. De vloer zag er in het begin helemaal niet uit. Er waren wel 3 lagen linoleum (van die ouderwetse met teerlaag) overheen geplakt. Na 7 jaar een nieuwe keuken geplaatst. Op de plaats waar de plint van de oude keuken zat zag je verschil. Veel gepoetst met groene zeep en je ziet na verloop van tijd geen verschil meer.

  Robke
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Hallo,

  Je zou ook kunnen overwegen om de vloer te laten bijpolijsten door een terrazzowerker. Kun je gelijk de gaten dicht laten maken. Een goede terrazzowerker heeft de ervaring om de samenstelling van de vloer goed te benaderen en zo de gaten te dichten.

  Ook je verfresten ben je dan kwijt. Het resultaat zal dan zijn dat je een zo goed als nieuwe vloer zult hebben. Terazzo is namelijk erg goed op te knappen, mits het juiste gereedschap gebruikt wordt.

  Om de vloer weer te laten glimmen is er ook speciale was in de handel. De was moet niet te vaak worden aangebracht. Onderhoud met groene zeep zorgt er vervolgens voor dat de vloer mooi blijft.

  Met terazzo blijft het inderdaad oppassen met chemische producten. Het blijft een cementgebonden product met daarin natuursteen en kalk. Dit kan allerlei reacties aangaan. Zo is ook chloor uit den boze op terrazzo.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu