Platte buis afzuigkap: ook in 45 graden bochten?

Cyruse

Vaste Beantwoorder
 • #1
Het plafond in de keuken is er uit en ik wil een kanaal naar buiten maken voor de afzuigkap.

De afzuigkapaansluiting heeft een ronde 150cm aansluiting. Wegens constructieve redenen moet dat een platte aansluiting worden. Dat zou dan 220x90 worden.

Helaas moet ik een paar uiterste vreemde bochten maken voordat ik naar buiten kan. In de schouw zelf moet ik via een 90graden bocht van rond naar plat en dan krijg ik nog 2 x 90graden bochten buiten de schouw voordat ik op de juiste plek zit (soort maffe S constructie). Het zou handiger zijn als ik daarvoor 45 graden verloopstukken zou kunnen gebruiken, dat wordt ook overal aangeraden wegens minste weerstand. Dus 220x90 in een 45 graden hoek. Ik ben mij suf aan het zoeken maar ik kan dit niet vinden. Is zoiets wel leverbaar?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Even een afbeelding ter verduidelijking. De afzuigkap komt precies onder een stalen balk uit (waren we pas achter toen we het plafond er uit hadden en de keuken al besteld) dus ik moet een oplossing verzinnen. Al het bochtenwerk veroorzaakt wel dat we een kleine uitstap moeten maken buiten de schouw, maar dat is niet zo'n probleem.

  De 2x 90 graden bochten zou ik dus graag willen vervangen voor 2 x 45 graden bochten.

   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Het fornuis een kastje opschuiven ?
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Jan, als het toch eens zo simpel was....helaas is dat niet zo. Het is een kookeiland en die kan geen 30 cm verplaatst worden zonder de hele keukenindeling te beinvloeden.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Misschien kunt u nog wat maten op de, overigens mooie, tekening zetten, het wordt dan nog iets duidelijker.
  Jammer van dat opschuiven :?
   

  Fiesiekus

  • #6
  In metaal bestaat dit wel voor luchtbehandeling in kantoren. Maar dat zijn wel erg grote componenten; weet niet of ze ook in de door jou gewenste afmetingen bestaan.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Inmiddels ben ik achter een leverancier gekomen die 230x80 vlakkanaal kan leveren, en wel in de gewenste 45 graden bochten. Dit lijkt de oplossing te zijn, dus als de boel binnen is kan ik gaan gevelhakken :lol:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu