Platte afvoer 125 ipv 150

Ho-Kan

  • #1
Godenavond,

Ik heb een afzuigkap Akc9000rvs welke ik wil installeren. Vanwege ruimtegebrek moet er een platte afvoer komen. Nu zou dit apparaat aangesloten moeten kunnen worden op een Naber system 150 (volgens de specs). Kijk ik echter naar de maatvoering van het koppelstuk, dan betreft dit volgens mij een 125. Ik begin nu dus te twijfelen...

Ik heb de vraag ook al uitgezet bij het merk zelf, en ik zal volgende week de keukenboer bellen, maar is hier misschien iemand met verstand van zaken, wie aan kan geven dat ik dit zonder problemen op 125 kan sluiten?? Ik hoef maar 1 meter te overbuggen.

Mvg Johan
 

DSR9500

  • #2
Tja het afknijpen van luchtstroom merk je met name bij MAX gebruik.

Maar kun je niet een 150 alu-flex buis aansluiten en wat 'ovaal' buigen ?
 

Ho-Kan

  • #3
Ik heb 27cm aan hoogte. Afzuigkap is 12cm hoog. Als ik vanaf de afzuigkap meteen een bocht maak met aluxflex, neemt dat iets meer dan 15cm. Dus dan zal het iets in de verdrukking komen. Dat is niet erg?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Met een aluminium bocht zou het net kunnen lukken als er van de spie-zijde een stukje afgeknipt wordt, bij het gat waar de pijp in moet een verloop van 150 x 125 mm toepassen.
Aluminium pijp is niet brandbaar en mooi glad wat veel minder weerstand geeft.
Bij gebruik van flexpijp, en zeker net boven de kap, hebt u veel verlies aan capaciteit.
 

Ho-Kan

  • #5
Geprobeerd met een bocht, maar dit was helaas toch te hoog. Daarom toch maar met flexibele buis verder gegaan en dat kon net, omdat die ook een beetje in een ovaal te drukken is. Het verlies aan weerstand neem ik voor lief. Ik ga er vanuit dat dat meevalt bij een lage stand (waar ie 99 vd 100 keren op zal staan).
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Neem van mij aan, dat valt niet mee. De weerstand (en daarmee het geluid in de keuken) neemt enorm toe.

Jammer dat je blijkbaar geen keuze had. Al begrijp ik dat niet wanneer er 27cm beschikbaar is.
 

Ho-Kan

  • #7
Heeft te maken met de rand van 3cm die ook nog boven de kap uitsteekt (waar je buis overheen komt). Dus ik kom op meer dan 27cm helaas
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu