Plateau tbv wasmachine

Donder

 • #1
Hallo,

Ik wil een plateau maken om de wasmachine op te zetten en daar bovenop de droger. Het moet op een plateau omdat ik het geheel boven een kruipluik wil zetten. Onder het plateau en dus boven het kruipluik komen de uitschuifbare lades voor de kids hun spullen.
Het plateaus moet zo'n 40 cm hoog komen zodat ik er nog weer bij kan. Aan de ene kant komt het houtwerk waar de wasmachine op komt te staan, te rusten op een houten constructie, maar aan de andere kant kan dit niet, omdat het gat voor het kruipluik helemaal doorloopt tot aan de aangrenzende muur.
Nu wil ik graag aan deze muur een balk bevestigen om hier vervolgens het plateau weer op te laten rusten. Op deze balk komt natuurlijk nogal wat gewicht te rusten dus ik ben er nog niet goed uit hoe deze balk zodanig aan de muur verankerd kan worden zodat hij het totale gewicht met gemak kan dragen.
Iemand goede suggesties wat voor bout en welke plug e.d. te gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan je er wat maten bijgeven? Hoe lang wordt het plateau?


  Het moet wel een zeer stevig geheel worden, om trillen en daardoor wandelen van de wm te voorkomen.
   

  DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #3
  Ik mag aannemen dat het totale gewicht verdeeld word over 3 steunpunten?
  dus 1x muur, 2x op de grond......
  dan zal het wel reuze meevallen met de krachten op de balk.
  Ga eens van een totaal gewicht van 100kg uit, op elk punt komt dan 33.3kg
  dus dan de balk of met genoeg slagpluggen vast zetten, of als je het echt
  niet vertrouwd, met chemische ankers :wink: want je hebt alleen te maken
  met afschuifkrachten.....
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Een opstaand randje maken zodat de machine niet van het plateau kan wandelen.
  Je hebt al enig idee hoe je onder de vloer kan kan komen zonder al te veel demontage werk.
   

  Donder

  • #5
  Het plateau wordt iets groter dan de wasm. zelf. Dus ongeveer 70x80. Het kan maar aan een zijde op de grond rusten omdat het kruipluik precies in een hoek zit. Ik wil dus aan twee zijden balken plaatsen om het plateau op te laten rusten.
  Bij het kruipluik komen is later geen probleem. Dit kan simpelweg door de twee lades te verwijderen die onder het plateau komen.
  Is het ook een optie om ca. 12 mm pluggen (4 per balk) in de muur te plaatsen en hier vervolgens houtdraadbouten voor te gebruiken? Dit lijkt me de meest gemakkelijke oplossing.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Van welke stenen zijn je muren lijkt me ook niet onbelangrijk. De gaten in de volle steen boren en niet in de voeg.
  Die balken, lijkt mij vervangen door iets van metaal. Hout daar zit toch iets van leven in. Je draait het nu vast, door het getril zou dat hout rond de kop van de bout iets kunnen inklinken, waardoor de spanning op de bouten minder wordt en de constructie langzaam los van de muur komt. Ook vraag ik me af hoe de afwerklaag van de muren zich zal gaan houden.
   

  Donder

  • #7
  Iets van metaal? Zoals?
  De ene muur is een binnenmuur dus waarschijnlijk kalkzandsteen. De andere is een oude buitemuur van rode bakstenen. Alleen aan de andere kant van de binnenmuur zit stucwerk, maar dat zal wel blijven zitten lijkt me.

  Er zijn toch ook een soort dempers te verkrijgen voor wasmachines? Dit zal dan toch een groot gedeelte van eventuele trillingen kunnen oplossen?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Is dat kruipluik ook bedoeld als toegang voor de kruipruimte? Dan lijkt me 40cm plateau erg krap. Probeer dat even uit van te voren.

  Denk er ook aan dat het plateau ook een bepaalde dikte krijgt, dus bij 40cm hoogte met 10cm dikte komt de droger misschien wel erg hoog te staan.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Donder schreef:
  Iets van metaal? Zoals?
  De ene muur is een binnenmuur dus waarschijnlijk kalkzandsteen. De andere is een oude buitemuur van rode bakstenen. Alleen aan de andere kant van de binnenmuur zit stucwerk, maar dat zal wel blijven zitten lijkt me.
  Er zijn toch ook een soort dempers te verkrijgen voor wasmachines? Dit zal dan toch een groot gedeelte van eventuele trillingen kunnen oplossen?
  Ik zou iets van staal nemen. Eventueel de frames laten lassen.
  Rechtstreeks op de stenen kan meer hebben, denk ik. Moet redelijk vlak zijn. Ik zou de muren schoonmaken een het frame tegen de stenen schroeven. Het plateau met bouten en moeren aan het frame. Is de muur schoon kan je ook gemakkelijk in de volle steen boren.
  Misschien zie ik het allemaal veel te zwaar in en gaat het prima met hout maar dan zou ik op z'n minst hardhouten balken nemen.

  Mocht je goede dempers tegenkomen graag hier een berichtje. Zoek al een paar jaar. Onze machine staat gewoon op een zoldervloer van hout te bonken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu