Plastic draai mechanisme Harol uitval scherm afgebroken

Robbie's

  • #1
Bij het indraaien van het Harol uitval scherm brak er vanavond (linkerkant) een stuk plastic af en een moer viel naar beneden. Het uitval scherm draait nog wel maar het draai mechanisme hoort normaal in de gele positie te staan maar staat nu veel meer naar achter. De grote rol waar het doek op zit draait nog wel maar aan de linkerkant merk je dat
de rol meer op en neer beweegt aan de linkerkant.

Misschien op te lossen door een klein onderdeel te vervangen dit uitval scherm?. Iemand met Harol uitval scherm ervaring?

20220820_202100.jpg
Zonnescherm.jpg
 

Robbie's

  • #2
Ik denk dat ik dit scherm heb. Harol US 701. Nu nog zoeken naar de onderdelen die ik voor dit binnenwerk kan bestellen. Er kwam veel plastic uitzetten dus ik denk dat een plastic onderdeel kapot is gegaan waardoor het stalen oog nu naar beneden ligt.
Screenshot_20220821-110228_Samsung Notes.jpg
 

Robbie's

  • #3
Opgelost. Bij Harol leverancier voor EUR 12.00 het kapotte plastic onderdeel opgehaald. Scherm eraf gehaald, onderdeel beetje vaseline erop en er in gedrukt. Draait weer als een zonnetje. Achteraf bekeken denk ik niet dat ik het hele zonnescherm er van sf had hoeven halen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Mooi dat het onderdeel nog leverbaar was. Is niet altijd vanzelfsprekend, want spuitgietonderdelen moeten in grote oplages gemaakt worden. Als het scherm uit de collectie is, en de voorraad onderdelen is op of weggegooid (ivm ruimtegebrek / geen afzet) wordt het lastig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu