Plafond schade

Twentebewoner2000

  • #1
Hoi,
Net als veel andere starters ben ik momenteel op zoek naar een woning en dus een beetje aan het oriënteren wat er mogelijk is met de huizen die niet direct verkocht worden.
Ik heb geen enkele kluservaring maar ben ook niet bang voor een beetje klussen.
Vandaag ben ik bij een woning wezen kijken met plat dak, waar op de bovenste etage (naar mijn mening) behoorlijke waterschade te zien was aan het plafond (zie foto).
Daarnaast zat er veel zwarte schimmel op de muren van alle 3 de etages van het huis. Het bitumen dak is in 2012 vernieuwd en de woning staat al lange tijd leeg. De eigenaar is niet meer aanspreekbaar waardoor er geen info te achterhalen valt. Mijn vraag is, is deze schade enigszins te herstellen? En hoeveel zou erbij kunnen komen kijken (ook qua kosten e.d.)?

IMG_20230313_123330060.jpg
 

Jur_br

  • #2
Hi Twente bewoner,

een gipsplaten plafonnetje plaatsen zal je de wereld niet kosten, maar het onderzoeken van waar de lekkage vandaan komt is een heel ander verhaal.

Waarom laat je geen bouwkundige inspectie uitvoeren ?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daar kunnen we weinig over zeggen. De foto is vervolgschade, maar de grootste kostenpost zal het oplossen van de oorzaak zijn - en wij hebben helaas geen glazen bol.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als je hiervan de oorzaak nog weg moet nemen moet je rekening houden met een serieus bouwdepot. Als je dat hebt is het geen probleem. En vice versa.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Twentebewoner2000 schreef:
Daarnaast zat er veel zwarte schimmel op de muren van alle 3 de etages van het huis. Het bitumen dak is in 2012 vernieuwd en de woning staat al lange tijd leeg.
Zou als eerste gaan bekijken wat ze in 2012 hebben uitgespookt en daar de nodige fotos van maken.
Anders wordt plafondschade dakschade.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu