Plafond met spacht latexen

Invisibleman

 • #1
Hallo,

In onze nieuwbouw huis zijn de plafonds wit gemaakt met spacht (erop gespoten). Nu vind ik dit wit niet echt mooi en wilde eigenlijk eroverheen gaan latexen. Nu lees ik echter, dat dit niet zomaar mogelijk is met spacht.

Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken?
Eerst voorstrijk middel erop en dan gewone latexen met normale latex?

Eerst voorstrijken met verdunde gewone latex en vervolgens met gewone latex texen?

Ik heb gelezen er is ook speciale latex voor spacht, maar dit vind ik eigenlijk te duur en ook wil ik in de toekomst gewoon kunnen texen en niet steeds speciale tekst gaan kopen.

mvg
Hans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Het is maar net wat je duur vind.

  Of je koopt 1 emmer van 60 € en bent in 1 keer klaar.
  Of je koopt goedkope latex van 25€ waar je dan 3 emmers van nodig hebt, plus de voorstrijk en waar je 4 keer overheen moet.

  En het is trouwens spack, inplaats van spacht :wink:
   

  Invisibleman

  • #3
  Hallo Peter,

  Bedankt voor je snelle reactie. Allereerst wil ik doorgeven, dat we het plafond nu niet gaan texen.

  Maar in de toekomst zullen we dit wel eens moeten gaan doen. Maar daarom ook de vraag waarmee. Ik weet n.l. niet of je naar die spack latex ook gewoon normale latex kunt gaan gebruiken. Daarom wilde ik meteen met normale latex gaan gebruiken.

  En daar het een nieuwbouw woning is, dien ik de muren ook met voorstrijk te behandelen en is het, in verhouding, niet al te veel extra om eerst de plafond te doen en dan de muren en ook zo te texen. Dan hoef je niet zo uit te kijken en ook gewoon alles met hetzelfde latex e.d. te doen.

  En als ik zo de prijzen zie, dan haal ik het bij lange na niet met EUR 60, maar ben ik eerder tegen de 200 kwijt. Zal toch 2 emmer moeten hebben. Nu heb ik een bekend merk, in de aanbieding en dan nog eens 20% coupon korting, voor EUR 30,00 (normaal rond de 70 EURO) waarmee ik 100m2 kan latexen. Dan vind ik het spack tekst in verhouding duur. Als dit niet was geweest, dan zou ik je gelijk geven. Soms is goedkoop inderdaad duurkoop.

  mvg
  Hans
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Kwalitatief goede latex is niet te koop bij de bouwmarkt. Dan zul je echt een product van de professionele merken moeten nemen bij de vakhandel.

  En geloof me, het verschil zie je echt. Daar komt bij dat het verbruik van de duurdere kwaliteiten aanmerkelijk lager licht vanwege de betere pigmenten. En al zou de professionele verf een € 100,- duurder uitvallen, dan nog is dit te prefereren gezien de hoeveelheid inspanning die het kost om de verf aan te brengen en het eindresultaat.

  Alle waar naar zijn geld. Als het resultaat belangrijk is kies je dus voor een professionele kwaliteit en een verf die geschikt is voor de specifieke toepassing. Spacklatex dus in dit geval.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
  En zelfs dan kijkt u zonder goede voorbereiding tegen baanvorming en aanzetten aan indien de spack niet eerst wordt voorgestreken.

  Spack zuigt zeer onregelmatig op en door de zeer snelle droging ziet u precies na droging waar u bent geweest.

  Speciale spack-latex heeft een langere open tijd en laat de structuur open. Die extra tijd heeft u nodig omdat de tex zeer snel intrekt.

  In 9 van de 10 gevallen gaat het mis. Wij strijken eerst voor en daarna spuiten we deze plafonds. Dat hoeft dan weer niet met een speciale spack-latex en het resultaat is uiteraard 100% aanzet- en banenbontvrij. Moet u wel een goede spuit hebben.

  Met goedkope bouwmarkt reut heeft u 100% garantie op banenbondheid en aanzetten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu