Plafond kitten na texen

Dennisl

  • #1
Ik heb mijn muren en plafonds allemaal geschilderd met muurverf maar de overgang van muur na plafond is niet een perfecte rechte lijm omdat ik niet heb afgeplakt, bang met afplakken dat ik de verf er weer afplak met verwijderen

Nu wou ik dit graag afkitten met witte beglazingskit zodat de overgang mooi is, keuze voor beglazingskit ipv silicone is zodat ik in toekomst nog ooit kan texen zonder de problemen van niet overschilderbare siliconekit

De vraag is dit slim of zitten er nadelen in.
 

Bridgewood

  • #2
Het beste had je eerst kunnen kitten. Als je de kit goed laat drogen en dan als het eerste het plafond saust, kan je als deze saus goed droog is prima afplakken en de muren sauzen.

Als je goede tape haalt dan trek je de saus echt niet mee van de muur af. Als je nu nog gaat kitten krijg je ook geen rechte lijn.

Zonder afplakken duurt ook veel langer omdat je heel precies moet werken bij de randen. Dit kan er weer voor zorgen dat je strepen in de saus krijgt omdat je niet meer nat in nat werkt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
De fout die ik vroeger maakte (en die veel amateurschilders maken) is een klein kwastje te gebruiken om strak langs een kant te schilderen.

Je moet juist een groot formaat (ronde) kwast gebruiken (minstens 18 mm) en die steeds ronddraaien tijdens het trekken van de kantlijn. Door de grote kwast heb je steun om de zaak netjes recht te kunnen trekken. Ik gebruik eigenlijk nooit meer tape (al jaren niet meer) en krijg over het algemeen het schilderwerk heel strak, ook langs glas en kanten met latjes.
 
  • Like
Waarderingen: Dennisl

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U werkt in de omgedraaide volgorde wil de verkeerde kit gebruiken.
Eerst kitten met non-crack acrylaat kit en - zeker niet met beglazingskit - en daarna sauzen.
U kunt een breed spackmes gebruiken om een strakke lijn te krijgen als het uit de hand niet lukt.
Niet iederen verstaat de kunst van het besnijden. Een veel gemaakte fout is te dicht op het werk gaan staan. Hierdoor ontbreekt het overzicht. Neem voldoende afstand.
 
  • Like
Waarderingen: Bridgewood

Dennisl

  • #5
Ik heb al heel dun gekit met non crack acylaat ging mij meer over feit dat ik met beglazingskit een hele nette kitnaad zou kunnen maken om zo mooie overgang te krijgen puur voor de look
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Acrylaatkit is op een steenachtige ondergrond beter te verwerken omdat het met water glad te strijken is. Beglazingskit moet normaliter nat worden afgemesd met zeephoudende spray. Wordt dus geklieder.
Droog afmesbare beglazingskit is op een steenachtige ondergrond niet glad af te werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu