Plaatsen binnenwand op nu nog lege zolder

GertC

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan mijn nu nog ongebruikte zolder van zo'n 5,4 bij 5,8 meter op te delen in ruimtes zodat er niet zoveel hitte richting nok gaat en de wasmachine en droger een wat nettere plek hebben. Hiervoor wil ik onder andere een wand plaatsen naast het trapgat. Op deze wand wil ik een balklaagje laten dragen zodat ik hierboven ook nog een (kleine) bergruimte heb.

Op het plaatje is het zichtbare groene het trapgat en het gaat me om de wand met de open deur er in. Het plan is om op beide buitenmuren een balk te maken en bovenop de 100mm Ytong wand een dubbele balk als tussenoplegging. Links van de deur heb ik geen problemen met de oplegging van die balken maar rechts naast de deur heb ik maar een klein beetje metselwerk om eventueel een latei op te leggen (aangegeven in rood) boven de deuropening. Er zal eventueel een kleine sparing in de scharnierkap gemaakt moeten worden om het puntje kwijt te kunnen.

Is dit de beste oplossing of kan ik dit beter anders aanpakken. Ik plaats liever geen smallere deur. Getekend is een opdekkozijn met een dagmaat van 860mm. Hoogte is voor een 2115mm deur. Ik kan eventueel wel het kozijn verlagen naar 2015mm maar ik ben zelf al richting de 2 meter dus dan wordt alles wel aardig krap.

vraag 2:
kan ik deze wand direct op de cementdekvloer plaatsen of moet ik deze wegslopen ter plaatste van de wand om de wand op de ruwe kanaalplaatvloer te zetten?

 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom maak je geen houten tussenwand? Dus met houten regelwerk? Is stukken makkelijker.
 

GertC

  • #3
Omdat ik geen fan ben van houten tussenwanden. De look en feel van mijn huis vind ik belangrijk. Ik heb nergens houten wanden dus ook op zolder niet.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat snap ik wel maar...tegen houten regelwerk komen gipsplaten en dan wordt er gestuct.

Nu wordt je Ytong wandje gestuct...de uitstraling blijft in the end hetzelfde.

Bovendien kan je een houten wand nog isoleren tegen herrie e.d. en je zit niet met lateien te kloten.

Maar goed, om op je 2e vraag terug te komen: je kunt direct op je cement dekvloer aan de gang gaan.
 

GertC

  • #5
Ik snap je punt wel hoor. Maar toch doe ik het liever in Ytong. Qua isoleren vind ik het niet zo'n probleem. Het wordt toch een rommelhok en als ik eventueel nog een dakraam plaats een hobbyhokje. Heb nog genoeg kamers op de 1e verdieping :wink:

Een latei plaatsen lijkt me ook niet zo'n probleem. daar zaag je de Ytong blokken omheen. en het ding kost nog geen tientje.

Ik heb gisteren eea nagemeten en ik hou zo'n 9cm oplegging over tussen punt van het kozijn en het schuine dak. Samen met de dubbele balk over de muur heen lijkt me toch dat het geheel sterk zat moet zijn voor een bergzoldertje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu