Picknicktafel beschermen

Pietjepuk11

  • #1
Waarmee moet ik mijn picknicktafel en schommelbank van hout beschermen. Op de verpakking van de schomel staat teak olie. Kun je dit ook sprayen of moet dat met een speciale kwast. En kan de picknicktafel van hout ook met teakolie bewerkt worden. Hij ziet er nu grauw en lelijk uit. Wist niet dat dit ongeveer 2 maal per jaar moest gebeuren dus hij staat er al 1,5 jaar zonder extra bescherming behalve de impregneer van het gebin. Bedankt alvast.
 

Zijnstra

  • #2
Geimpregneerd hout hoef je niet 2x per jaar te behandelen.
maar als je het niet mooi vind dan kun je het wel behandelen.
merken mogen we hier niet noemen, maar zou zeggen google eens, of nog beter vraag info op bij een specialist.
 

Pietjepuk11

  • #3
Ik bedoel eerder wat voor sorrt lak of beits moet je gebruiken. Er zit groene aanslag op de tafel, die moet er eerst af neem ik aan. ZIjn daaar middeltjes voor. En als het er af is kan ik dan teak olie gebruiken of beits of iets dergelijks?
 

Pietjepuk11

  • #4
Dit forum is juist bedoeld om amateurs te helpen toch en dan neem ik aan dat degenen die helpen specialisten zijn of in ieder geval mesnen met behoorlijke ervaring :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De aanslag verwijderen met een hogedrukspuit en het hout behandelen met teakolie of met een dekkende beits.
Als het hout erg ruw is dan na verwijderen van de aanslag eerst schuren.
 

Pietjepuk11

  • #6
Hallo,

ben ondertussen klaar met de tafel. Heb dat merk met een H gebruikt om te ontgrijzen en te bleken. Daarna heb ik transparante eikenkleuren beits gebruikt. Tafel ziet er mooi uit. Dank voor de hulp.
 

Joyce06

  • #7
Je kan er misschien ook een plastic hoes of gewoon een stuk plastic overheen doen, en dan stenen erop (aan de grond), zodat het plastic niet wegwaait.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu