Perskoppelingen Wavin Tigris

TallGuy212

  • #1
Ik heb in mijn woning een nieuw leidingsysteem voor de cv aangelegd met Wavin Tigris buis. Op de verdelers is e.e.a. aangelsoten met knelfittingen, maar op zolder moeten de drie uitzakkers (25mm Tigris) nog worden gekoppeld. Hiervoor wil ik perskoppelingen gebruiken, maar de vraag is welke?

Zijn de Alu/pex perskoppelingen van de diverse fabrikanten uitwisslebaar? Zijn er nog verschillen in de persbekken? Ik kan van Uponor een volledige set huren (16, 20 en 25mm bekken en buigveren en ontbramers) maar moet ik dan ook Uponor persfittingen gebruiken of kan ik gewoon Wavin Tigris persfittingen gebruiken?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Als het mogelijk is houd dan de merken bij het merk van de perstang.

De pijp maakt niet zoveel uit maar de persfitingen en de tang zijn uiteidelijk wel iets verschillend, er wordt bij sommige merken persbek zelfs een merkteken geperst in de koppeling.

Vr Gr en succes ermee
 

TallGuy212

  • #3
Helder antwoord en eigenlijk ook wel logisch. Zal bij de verhuurder van de tang ook de koppelingen bestellen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Altijd de buis, koppelingen en persmachine gebruiken die bij elkaar passen. Alleen dan heb je systeemgarantie.

In dit geval dus Tigris koppelingen.
 

TallGuy212

  • #5
Ik kom ook smartfix tegen van Wavin. Kan uit de info alleen niet opmaken of dit ook geschikt is voor CV leidingen of dat deze alleen te gebruiken zijn voor waterleidingsystemen.
 

Denkerd

  • #6
Dag Tallguy,

Hou het bij alles van Tigris, pijp koppelingen en perstang. Heb laatst in privé een appartementencomplex gedaan, zowel water als CV.

Leuke deal met de leverancier van de buis en koppelingen, elektrische perstang en ruimer gratis in bruikleen. Bij die opzet heb je er nog garantie van Wavin op ook!

Bij wat kleinere pijpjes naderhand, inserts van Wavin voor gewone knelfittingen gebruikt, gaat ook goed.
Nico
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu