Percussievijsmachine als boor?

Kwattro

  • #1
Beste klussers,

een korte situatieschets:

Ik zoek een accutoestel waarmee ik zowel kan vijzen als lichte boorwerken kan uitvoeren (in hout, evt in gipsplaat, kleine gaatjes in een muur, ...). Nu heb ik de kans om van een bevriende schrijnwerker een accu-percussievijsmachine te kopen (A-merk). In principe is deze dus enkel voorzien om te vijzen (heeft enkel een 6-hoekige ingang voor bits, geen zelfspannende kop). Als ik nu een zelfspannende boorkop koop (ik heb er eentje gezien in de ijzerwarenwinkel die past), kan ik die op het toestel monteren en ook boren erop monteren. Mijn vraag is nu, is dit aangewezen met zo'n percussievijsmachine. Die begint nl automatisch te hameren van zodra een bepaald krachtmoment bereikt wordt. Er is ook slechts een vooruit en een achteruit stand. Snelheid kan geregeld worden door de druk op de knop. Is het een goede investering om zo'n boorkop bij te kopen en op de machine te monteren, of kan ik beter voor een echte Accu schroef-/boormachine gaan van een degelijk merk?

bedankt voor jullie reacties,

Kwattro
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Een losse boorkop in een bit aansluiting zal altijd een lichte slingering vertonen denk ik, en dus nooit echt precies recht boren.

Ik zou gewoon een nieuwe machine kopen die bestemd is vioor het doel waarvoor je hem wil gebruiken. Niet een rare combi maken omdat het wellicht goedkoper is.
 

Imco

  • #3
Inderdaad gewoon een schroef/boor machine kopen. Zo duur zijn ze inmiddels niet. Eventueel kun je ook een simpele accu schroef/boormachine kopen en gebruiken om te boren en die schroefmachine van je vriend gebruiken om te schroeven. Dat scheelt ook weer in het wisselen tussen bitje/boortje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu