Pelgrim vaatw. GVW 955 neemt geen water na verstopte afvoer.

SGroos

  • #1
Hallo klusforum,

Ik heb afgelopen week een verstopte afvoer in de keuken gehad, waardoor er meer dan normaal restwater in het apparaat is achtergebleven (boven zeefniveau)

Toen de verstopping verholpen was werd het water normaal afgepompt, althans zo leek het. Helaas bleek er toch nog een diepere verstopping te zijn waardoor het restwater toch niet kon worden afgevoerd, maar (via de vaatwasser?) onder mijn laminaat is gezeipeld. :roll:

Nu de verstopping verholpen is functioneert de vaatwasser niet meer.

De lampjes werken recentelijk normaal (de startknop heeft ook wel geknipperd), maar na het dichtdoen van de deur volgt een korte piep, waarna het programma start. Het restwater wordt afgevoerd maar na circa een minuut pompen stopt het apparaat. Ik neem aan dat dat het moment van watertoevoer zou moeten zijn. Er gebeurt verder helemaal niets meer (maar de lampjes branden nog normaal).

De kraan staat gewoon open en de stekker in en uit het contact en schoongemaakte filters hebben geen resultaat.

Enig idee wat dit zou kunnen zijn en of dit relatief simpel te verhelpen is?

Wellicht is de beveiliging geactiveerd door de lekkage (elders op dit klusforum gelezen) maar ik heb geen idee waar deze zit en hoe te deactiveren. :oops:

Ik hoop dat iemand een goeie suggestie heeft....
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #2
    De beveiliging zit boven de bodemplaat, via een piepschuim vlottertje wordt een schakelaar ingedrukt die de pomp activeert.
    De plint aan de voorkant verwijderen en kijken of er water op de bodemplaat staat, zo ja dan droogmaken of een paar dagen laten verdampen.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu