Pelgrim GVW835 thermostaat of verwarmingselement

Aida en Peter

  • #1
Allereerst chapeau :D voor deze site en deskundigheid van o.a. ** en de **. Hulp welke ergens toe leidt denk ik :!:

Namen verwijderd, iedereen doet z'n best niet alleen individuele personen. mod.

Onze vaatwasser vertoont een aantal mankementen welke - denk ik - al aan de orde zijn geweest. Maar beter één keer teveel gevraagd dan in één keer m'n apparaat naar de mallemoeren..

De vaatwasser is er onlangs mee gestopt. Ik lees in dit forum eenzelfde probleem dus achter het paneel het palletje één klik verder en zowaar hij loopt (ehm.. liep), De vaatwasser neemt water en stopt dan weer. Weer een klikje op de klok en hij warmt op tot de aardlek eruit klapt. Aardlek om een klikje erbij en hij loopt weer. Door al dit geklik blijft er ook water in de kuip staan, ook als de machine klaar is. Tot aan de bovenkant v/d deksel van het zout.

Is dit nu het verwarmingselement, de (kuip)thermostaat of een combinatie van beiden. Is het de pomp?

Daarbij: het verwarmingselement kom ik nog wel aan uit om deze te vervangen (die zie ik tenminste zitten..) maar waar zit de thermostaat? Hoe vervang ik deze?
Enig idee van de kosten van deze onderdelen, is het wellicht aan te raden een nieuwe te kopen (zoals de bekende verkoper aan heeft gegeven). :mrgreen:

Ik hoor graag van één van de deskundigen!
 

Aida en Peter

  • #2
En toen schreef ik.... is het de pomp!:idea: haha!. Van de filter was dus aan de onderkant een stukje afgebroken en in de pomp klem komen te zitten.. pomp draaide niet meer, raakte oververhit en daarom sloeg de aardlek eraf! Pomp eraf gehaald, en inderdaad stukje plastic eruit.

Dus: met een beetje gezond boerenverstand en wat klusideeën van deze site komen we een heel eind :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu