Pasdarm snel vullen

Sjarel

  • #1
Daarstraks was ik 3 kwartier bezig om 20 m lange pasdarm te vullen.
Die koppige luchtbellen wilden niet weg. Je moet telkens de leiding opheffen om de luchtbellen te begeleiden naar de exit.
Of ik zou de de 2 uiteinden hoog in ladder moet gaan hangen,mss lukt dat.
 

Black Knight

  • #2
Wij laten de onze (20 a 25 meter) steeds vol zitten. Hebben hem indertijd met autokoelvloeistof gevuld (donkerblauw, dus valt ook veel beter op dan water) en dat zit er al meer dan 10 jaar in zonder problemen. Enkel bij het opbergen zorgen dat de uiteinden bovenaan liggen, dan komen er (bijna) geen luchtbellen tussen de vloeistof. Als er dan toch een in zit, ziet ge ze ook goed zitten, vanwege het contrast tussen lucht en blauw.

Als ge toch met water vult, zou ik de slang in kwestie gewoon proberen aan te koppelen op de waterleiding/tuinslang, en dan gewoon laten vollopen tot de bellen eruit zijn.
 

Sjarel

  • #3
Sommige dingen trekt men vacuüm,batt,remvloeistof,motorkoeling zelfs brandstof dacht ik.Er zouden dan geen luchtbellen inzitten als men vult.Iets met een tweewegkraantje.
Een emmer water hoog zetten met de leiding erin.Aanzuigen via de mond eventjes aan de andere zijde van leiding zou ook een stroming veroorzaken in de leiding.Met zeer weinig belletjes.
@Black Knight; een goed idee.
 

Ralph

  • #4
Dat laatste dus Sjarel is de enige manier om belloos de slang te vullen, met een emmer die hoog staat en dan ffies aan de andere kant er aan zuigen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu