Parketvloer verschuiven. Kan dit?

Theo024

  • #1
Dag allemaal,

Omdat wij binnenkort onze keuken gaan aanpassen moet ik iets doen met onze parketvloer. We gaan de L namelijk omdraaien en de korte zijde komt nu aan de overkant. Op dit moment lopen de planken van de vloer tot aan de poten van de keuken. En aangezien dit deel keuken weg gaat wil ik dus de planken doorschuiven zodat de vrije ruimte onder de nieuwe kastjes komen en de huidige vrije ruimte weer opgevuld is.

Maar kan ik van te voren al zien of dit gaat lukken? Ik denk namelijk dat onze vloer niet verlijmt is maar deze ligt er inmiddels al 20 jaar in (eerste bewoners van ons huis hebben deze laten leggen). Hier enkele foto’s. Denken jullie dat dit kan? Of moet ik gewoon maar gaan proberen als de oude keuken eruit is?

Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat verschuiven niet lukt, het lijkt mij een gespijkerde vloer.
Probeer het op een plek waar je bij kunt.
 

Theo024

  • #3
Dag Jan,

Dank voor uw reactie. De foto van de kopse kant heb ik genomen van een stuk bij de voordeur waar ik makkelijk bij kan. Dit zijn erg kleine stukken en deze liggen relatief los. Ik kan ze naar boven wippen. Ze liggen op hun plek door de druk die ze op elkaar uitoefenen.

Zouden de lange planken dan wellicht gespijkerd zijn? Kan ik op een of andere manier zien waar die spijkers dan zitten? Hoe spijkeren ze die planken dan precies?

Alvast bedankt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Deze worden meestal schuin gespijkerd in de veer.
Liggen er langs de randen parketveren?
Indien niet, dan ligt de vloer vast.
 

Theo024

  • #5
Oké interessant. Bedankt. Langs de kant ligt helemaal niks. Is er een kier van ik denk 0,5 cm tussen de zij planken en de muur. Ik zou ze dus stuk voor stuk los moeten maken dan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu