Overgangsprofiel laminaat zonder hoogte

BibbityBobbityBoop

 • #1
Goedemiddag!

Ik vroeg mij af of zich hier een paar knappe koppen bevinden die zouden kunnen helpen met mijn vraagstuk. Er is ooit in mijn appartement laminaat gelegd en daarbij is er geen overgangsprofiel of drempel gemaakt bij een deur. Nu zit er wel een kier tussen het laminaat en de drempel van die deur. Het probleem is alleen dat ik hier niet de hoogte in kan gaan. De deur zweeft net aan boven de vloer, maar als ik het uiteinde van een rolmaat tussen de deur en de vloer stop, zit die een beetje klem. Dus ik gok dat ik daar minder dan 1mm speelruimte heb. Wat zou hiervoor een mooie oplossing zijn om dit toch mooi en netjes dicht te maken?

Bij voorbaat dank!

vloer.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #2
  Als de deur minder dan 1 mm over het laminaat gaat is hier geen oplossing voor te bedenken. De normale oplossing is plakplint tegen de drempel aan, maar deze zijn enkele mm's hoog.

  Wat je kunt doen is de deur inkorten. Ik weet ook niet wat voor ventilatiesysteem je in je huis hebt, maar waarschijnlijk is een kier onder de deur ook noodzakelijk om voldoende ventilatie in het huis te waarborgen.

  met een cirkelzaag is een deur zo ingekort. Stelt niet veel voor.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Ligt het laminaat hoger dan de dorpel? Dan idd de deur inkorten. Indien mogelijk gebruik je hiervoor een invalzaag met geleider ipv een cirkelzaag. Deze is ook te huur.
   

  BibbityBobbityBoop

  • #4
  Laminaat ligt op dezelfde hoogte als de dorpel, dus waarschijnlijk vanwege de "isolatie". Is namelijk van de loggia naar de slaapkamer. De loggia wordt 's winters natuurlijk erg koud. De deur korter zagen is iets waar ik nog niet aan heb gedacht!

  Bedankt!
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #5
  Als de uiteinden van de planken mooi gelijk waren geweest dan had je ook nog met dezelfde kleur kunnen kitten als alternatief. Maar dat wordt hier ook niet mooi.
   

  Franc1234

  • #6
  Misschien moet je dan als je toch bezig bent overwegen om in de deur een valdorpel te frezen. Dan ben je gelijk klaar, mocht daar onverhoopt veel kou- of tocht onder vandaan komen
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Robbie's

  • #7
  Is het geen stalen sponning zodat je de deur iets op kunt ophogen door een ringetje op het scharnier te plaatsen en de deur er weer in te hangen.
   
  • Like
  Waarderingen: BertPleizier

  BertPleizier

  • #8
  Hoe zien de andere kanten (uiteinden) van de laminaatrijen op de foto er uit in beide vertrekken?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
  Francois_03 schreef:
  Misschien moet je dan als je toch bezig bent overwegen om in de deur een valdorpel te frezen. Dan ben je gelijk klaar, mocht daar onverhoopt veel kou- of tocht onder vandaan komen
  Dan heb je geen ventilatie onder de deur meer.
   

  Franc1234

  • #10
  Dus? Denk dat toch of kou vanuit de loggia hinderlijker is zoals TS aangeeft. Er is nu toch ook al geen ventilatie. En een valdorpel kan je ook indraaien zodat het niet meer afsluit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu