Over Farrow & Ball / Ardex 826 heen verven

Grutje

  • #1
In onze nieuwbouwwoning zitten we met de volgende situatie.
De woning is in maart gestuct met Ardex 826, daarover is Farrow & Ball Estate Emulsion, nadat de wanden waren voorgestreken met Farrow & Ball Wall & Ceiliing Primer & Undercoat.
Toen het schilderwerk bijna klaar was, bleek dat de verf er niet goed vast op zat (iig net overal, verschilde een beetje per plek). Hele discussies gehad met de verfleverancier, zijn betoog was (na contact met F&B zelf) dat deze F&B producten niet geschikt zijn voor deze ondergrond. We hadden geen tijd meer om er wat aan te doen en de hoop was dat de verf met het verstrijken van de tijd beter zou gaan zitten.

We zijn nu een aantal maanden verder en zijn niet erg tevreden over het schilderwerk, we vinden het erg kwetsbaar (met drie jonge kinderen...). Nu krijgen we binnenkort een dakkapel en moeten een paar wandjes overgeschilderd worden. Vind ik ook wel fijn om te kijken of dat gaat en wat voor resultaat dat oplevert.

Hebben jullie tips voor wat ik het beste kan doen? Opties die ik zie:
-er gewoon overheen schilderen met goede latex (geen F&B meer voor ons)
-eerst voorstrijken (dus over de huidige laag heen) en daarna met goede latex erover
-huidige wand behandelen met een soort diepgronder oid, zodat wat erop zit, iig goed blijft zitten en je er veilig overheen kan schilderen
-wat er nu op zit helemaal verwijden, opnieuw voorstrijken en latexen. Kan het uberhaupt, wat er nu op zit, eraf halen?

Het stucwerk is overigens ook niet heel briljant, zien wij nu, is stucwerk goed te repareren (door de stucadoor zelf) zodat je het daarna niet meer ziet als je het schildert?

Alvast dank voor jullie reacties!
 

De Bob

  • #2
Het ene product kan niet over het andere product.
U kan misschien in Huizen bij de dealer van de verf, via hun contact formulieren, (info en support) het probleem voorleggen.

Voor het stucwerk zal de stukadoor wel garantie geven, overleg met hem.
 

Grutje

  • #3
Bedankt voor je reactie Bob. Zijn zij gewoon een dealer van F&N, of zijn zij de importeur van F&B in Nederland?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

De Bob

  • #4
Site van deze ********* kijk onder bij "contact" voor technische vragen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Een nieuwe laag over een plaatselijk niet goed hechtende verflaag heeft geen enkele zin. Eerst moet u de oorzaak van die niet goed hechtende verflaag achterhalen. Omdat de ondergrond al voorgestreken is hoeft dit niet nogmaals. Muurverf op gips blijft kwetsbaar voor beschadigingen. Toepassen van glasvezel is een optie. Dit is veel duurzamer dan muurverf op een gestucte ondergrond. In dit kader is, gezien het gebruikte product om de stucen, eigenlijk geen sprake van stucmortel maar van egalisatiepleister. Ook daar kan de fout zitten. Op zich zijn de gebruikte afwerkproducten prima op elkaar afgestemd dus dat de ondergrond niet voor deze producten geschikt is bevreemd mij.
 

bols2000

  • #6
grisonnant

Ik heb hetzelfde probleem met deze Ardex plamuur, hebt U een oplossing gevonden?
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu