Oven temperatuur

M_M

  • #1
Hi,

We hebben een probleem met het instellen van de oven (Indesit ) temperatuur. Als de knop tussen 40 en 60 staat dan is de oven temp tussen 170 en 230 graden. Gemeten met infrarood meter. Dus gewoon niet in te stellen. Wat kan ik hier aan doen?

 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
De thermostaat is kapot, dus je zal hem moeten vervangen.
 

M_M

  • #3
Dank voor je antwoord, nu weet ik wat ik moet zoeken.
Is de thermostaat moeilijk te vervangen en waar zit ie precies?

Is dit universeel iets of moet ik Indesit bellen om te vraagen om onderdeel nummer en waar ik het moet bestellen?

Bedankt alvast :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je zou eens kunnen beginnen met alle gegevens van het typeplaatje te vermelden. Het is namelijk echt niet zo dat Indesit maar één type oven geproduceerd heeft. Of dat alle ovens hetzelfde type thermostaat op dezelfde plek hebben.

Alleen een foto van de knop van de temperatuurinstelling zegt daarbij niet zoveel. Zo'n hebben alle ovens (tenzij de temperatuur digitaal ingesteld wordt).

Wil je dus een kans maken dat ieman een antwoord kan geven op je vraag "waar zit ie precies?" dan zul je meer moeten vertellen over het apparaat.

Indesit zal ook de exacte gegevens van het typeplaatje willen weten. De vraag is echter of Indesit door de telefoon gaat zeggen wat er stuk zou kunnen zijn en wat het bestelnummer daarvan is. Zij zullen namelijk niet willen dat een leek in ovens gaat knutselen. Bovendien zullen ze niet het risico willen lopen dat ze een verkeerd onderdeel noemen (omdat via de telefoon helemaal niet vast te stellen is wat er werkelijk aan de hand is) en jij later klaagt dat ze het bij het verkeerde einde hadden. :wink:
 

M_M

  • #5
Het is mij gelukt, denk ik. Juiste onderdeel online besteld en nu net vervangen. Ik zat te twijfelen, allebei draaden zijn blauw dus dat was een gok hoe aan te sluiten... of maakt dit niet uit?

Bedankt ook voor eerdere antwoorden :wink:

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Daar zal een schakelaar in zitten, dus dat zou in principe dan niets uit mogen maken.

Nogmaals: geen typenummer aangegeven, dus ook geen mogelijkheid e.e.a. te checken in technische documentatie (voorzover beschikbaar).
 

M_M

  • #7
Dit heb ik gestuurd naar de online shop... zal wel goed zijn Kees.

En... bedankt :prima:

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat is dan dus oventhermostaat C00145486 / 482000030025.
Gewoon voelerthermostaat met schakelcontact.

Er is helaas geen schema beschikbaar bij de documentatie die ik kan bekijken, maar het lijkt me niet dat het wat uitmaakt.
 

M_M

  • #9
Prima technische documentatie Kees

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu