Oudere schoorstenen een flexibele pijp

Hastlyn

  • #1
Goede middag
heb het forum al doorgezocht maar toch nog even de volgende vraag:
ons huis uit 1928 heeft nog de originele schoorsteen, was aan de onderzijde afgesloten, deze opengemaakt om hier eeninbouw gashaard in te plaatsen, de schoorsteen ziet er aan de binnenzijde perfect uit, de instalateur van de kachel heeft ook gekeken en geeft aan dat we de gaskachel hier zo op aan kunnen sluiten, nu geloof ik wel dat hij genoeg kennis van zaken heeft , maar je leest toch dat er in oudere schoorstenen een flexibele pijp getrokken wordt, wat is jullie mening hierover

alvast bedankt voor de reacties

Ronny
 

Geus

  • #2
Instalateurs verbonden aan de verkoper van dergelijke kachels geven al snel een positief advies. Het advies van een onafhankelijk deskundige vragen, lijkt mij zeer verstandig. Best kans dat het oorspronkelijke rookkanaal bruikbaar is, maar ga niet alleen af op het advies van de verkoper.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik ben benieuwd waar je dit vandaan haalt ?
Ervaring of van horen zeggen ?
 

Geus

  • #4
Ging om het plaatsen van een kachel in het huis van mijn broer. Volgens de leverancier was het huidige rookkanaal zeker geschikt en bruikbaar. Een bevriend installateur constateerde echter dat het kanaal een lek had naar de eerste verdieping.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Je zou ook uit voorzorg een flex pijp kunnen trekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Schoorstenen verwijderen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu